Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bieren met de meest bizarre smaken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bieren met de meest bizarre smaken

1 december 2014 door Redactie Biernet

Witbier, een stevige dubbel of een zalige tripel, er zijn talloze soorten bier. Maar de bieren die we hier hebben verzameld zijn wel erg bijzonder, of beter gezegd bizar!

Bieren met de meest bizarre smaken

Maar ja, ik heb geen bananen...

Smaak: Bier met de smaak van bananen, je moet er maar op komen.
Bier: Banana Bread Beer, van Wells Young's Breweing Company uit Engeland. Het bier is gebrouwen met Fairtrade bananen.

Melk is goed voor elk!

Smaak: Dit bijzondere bier heeft de smaak van melk
Bier: Bilk Beer van Abashiri Beer uit Japan. De Japanse brouwer is begonnen met de verkoop van dit bier, die bestaat uit een combinatie van bier en melk, om hiermee de melkoverschotten weg te werken.

Mieke had een lammetje

Smaak: Dit bizarre bier smaakt echt naar lamsvlees!
Bier: Sunday Toast. Een brouwer uit het Britse Llysfean heeft een nieuw biertje bedacht ter ere van de Saint David's Day. Het bier kreeg de aparte smaak doordat tijdens het brouwen de jus van lamsvlees gemengd is met water en suiker.

Mojito of bier?

Smaak: Komkommer en mint
Bier: De Birra Fresca Cucumber Mint IPA van de R & B Brewing Company uit Canada is bier lijkt op een mojito. Het is gemaakt met Canadese komkommers en bergen verse munt. Het lijkt op het eerste gezicht op een lekker fris drankje, maar heeft een bovengemiddeld hoog alcoholpercentage van 6%.

Lekker bij een bitterbal

Smaak: Dit Belgische biertje smaakt naar mosterd.
Bier: Wostyntje Mustard Beer, van Brouwerij Smisje uit Mater. Dit bier is gebrouwen met kandijsuiker en mosterdzaad. Het schijnt goed samen te gaan met hamburgers, maar wij prefereren hem met een grote schaal bitterballen met mosterd!

Bier voor bij de sushi

Smaak: De lekkere pittige smaak van wasabi
Bier: Miyamori Wasabi Dry, van de Japanse brouwerij Miyamori Brauhaus. Het bier is inmiddels uit de handel gehaald, maar had vast uitstekend gesmaakt bij een sushi-avondje!

Lees ook

Tomatensoep? Nee, bier!

Smaak: Voor liefhebbers van de Italiaanse keuken: dit bier smaakt naar tomaten!
Bier: Red Eye van brouwerij Asahi uit Japan. Die Japanners zijn blijkbaar dol op bier met rare smaken, want naast het bier met melksmaak en het wasabibier drinken ze ook graag een tomatenbiertje. Het bier bevat een mix van 80% bier en 20% tomatensap.

Bier met orgaanvlees

Deze bieren zijn raar, maar het kan nog gekker! Als je een liefhebber bent van orgaanvlees moet je in Amerika zijn. Een Amerikaanse brouwerij heeft bier gebrouwen wat eigenlijk bedoeld was als een 1 april grap: Rocky Mountain Oyster Stout brouwt !

En in Philadelphia hebben ze een biertje genaamd gebrouwen waarin geitenhersenen zijn verwerkt!  De aanleiding van het biertje is de populaire TV-serie ''Walking Dead''.