Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierindustrie aan het veranderen | Blog

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierindustrie aan het veranderen

19 mei 2017 door Redactie Biernet

De bierindustrie verandert langzamerhand. Aan deze verandering liggen verschillende oorzaken ten grondslag, waardoor de bierindustrie een interessant onderwerp is en blijft.

Bierindustrie verandert

Wat maakt de hedendaagse bierindustrie anders dan voorgaande jaren? Er zijn hiervoor een paar redenen.

Consumenten hebben meer keuze

Elke dag worden er wereldwijd twee nieuwe brouwerijen geopend. Hierdoor komt er meer ruimte voor de groei van brouwerijen, met name op lokaal niveau. De mensen worden aangetrokken door de nieuwe lokale brouwerijen om hun bieren te proeven. Zo wordt de aandacht meer gegeven aan de kleine brouwerijen. Zelfs wijnliefhebbers en gedistilleerde consumenten die zichzelf niet beschouwen als bierdrinkers richten zich nu juist op het bier. Dit komt door de kwaliteit en de smaaksensaties van het bier.

Groei zelfstandige brouwers

De revolutie van het bier brouwen begon in de garages van thuisbrouwers. Deze thuisbrouwers waren niet tevreden met wat 'bier' voor hen betekende. Ze waren bereid om al hun tijd, energie, geld en creativiteit in te zetten om zo het perfecte biertje te produceren. 

De kosten van het opzetten van een brouwerij waren vroeger ongeveer 135.000 euro per jaar. Als je nu een brouwerij zou willen starten, dan zouden de kosten ongeveer rond de 4.500 euro liggen. Dit is een groot verschil. Door deze lage jaarlijkse kosten kunnen mensen met een passie voor bier makkelijker een brouwerij opzetten. Zo blijft de bierindustrie in beweging en komen er steeds meer kleine brouwerijen op de markt. Hierdoor komen er ook steeds meer verschillende soorten bieren.

Lees ook

Brouwerijen statistieken