Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje geproefd: Blauwe Bijl | Brouwerij De Leckere

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biertje geproefd: Blauwe Bijl

28 april 2016 door Speciaalbiertjesblog

Ik heb het biertje Blauwe Bijl van brouwerij De Leckere geproefd.  Blauwe Bijl is een gerstewijn met 10% alcohol. Lees hier wat ik er van vond.

Flesjes Blauwe Bijl

"De Leckere is een kleine brouwerij in De Meern waar uitsluitend biologische bieren worden gebrouwen. Dit principe wordt tot de dag van vandaag nog steeds gehandhaafd."

De Leckere Blauwe Bijl dankt zijn naam aan een middeleeuwse brouwerij te Utrecht. Deze was tot 1850 gevestigd in het zijhuis van stadskasteel Oudaen.” 

De Leckere Blauwe Bijl

De Leckere Blauwe Bijl gerstewijnAangezien het lenteweer nog erg wisselvallig aanwezig is, kan ik af en toe nog wat lekkere zware biertjes open trekken (en ach dat kan trouwens best het hele jaar door). Nu was het tijd voor de blauwe bijl.

Ik hou van gerstewijnen! Ze zijn zoetig, vol, verwarmend en sterk. Precies wat ik lekker vind. Kijken hoe deze gerstewijn is.

Lees ook

Kleur en geur: Het bier heeft een amber kleur en ruikt zoetig.

Smaak, body en nasmaak: In de smaak is het bier wat zurig maar tegelijkertijd ook zoet. Ik proef salmiak en karamel. Een bittertje blijft wat achter, alleen iets in de nasmaak.

Alle smaken die ik proef ebben snel weg. Je hebt even kans te proeven, en poef.. het is weer weg. Hierna blijft de alcoholwarmte over.

Naast deze alcoholwarmte merk ik niet veel van het alcoholpercentage, het bier drinkt namelijk soepel door. Het bier is niet super vol of stroperig, wat ik juist altijd wel bij een gerstewijn vind passen.