Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gerstewijn | Barley Wine

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gerstewijn bier

Gerstewijn heeft een hoog alcoholpercentage en een volle smaak. Gerstewijnen zijn vaak vrij moutige, fruitige bieren met een sterk hoparoma en een sterke hopbitterheid.

Gerstewijn bier
200 Watt bier van 100 Watt brewery
Muifel Barley Wine flesje en glas

Gerstewijn wordt ook wel Barley Wine genoemd (barley is Engels voor gerst en wine is Engels voor wijn). Barley Wille is een Britse bierstijl en wordt wine genoemd omdat het bijna net zo sterk is als wijn. Een echte Barley Wine is een licht tot koper gekleurd bier met een zeer hoog alcoholgehalte van 8,5% tot 12%. Het heeft weinig koolzuur en weinig schuim. Het zijn vaak vrij moutige, fruitige bieren met een sterk hoparoma en een sterke hopbitterheid. 

Vaak wordt er 10 tot 20% suiker gebruikt tijdens hebrouwen van dit bier. Het wort wordt vergist met een gewone alegist die goed tegen alcohol kan. De gist laat men niet bezinken, maar wordt af en toe weer door de gistende wort geroerd. De gisting duurt veel langer dan normaal, soms wel 3 maanden. Na het gisten wordt het bier een jaar of langer gerijpt.

Onder gerstewijn vallen onder andere: Arcener Grand Prestige, Bush beer, Columbus, Gulden draak, La Druide, Pauwel Kwak, Stille Nacht en Struis.

Cookie instellingen