Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje geproefd: Hop met de Gijt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Biertje geproefd hop met de gijt

Biertje geproefd: Hop met de Gijt

9 november 2014 door Andre, www.biertjeproeven.nl

Een biertje met een klinkende naam als "Hop met de Gijt" kunnen wij natuurlijk niet links laten liggen! Onze nieuwsgierigheid is doorgaans snel gewekt als het om bier gaat en dus: Hop met de Gijt!

Hop met de Gijt

Brouwerij de Natte Gijt is een jonge brouwerij die is ontstaan uit het enthousiasme van twee bierliefhebbers. Lees hier het complete verhaal over de brouwers.

Op de site van Brouwerij de Natte Gijt kun je ook lezen dat "Hop met de Gijt" het allereerste biertje was dat deze voormalig Nederlands kampioenen bierbrouwen in 2012 op de markt brachten.

In totaal brouwen ze bij Brouwerij de Natte Gijt zeven verschillende bieren, waaronder ook een speciale editie van Hop met de Gijt. Het brouwen zelf kan niet plaatsvinden in Weert, waar het bedrijf officieel is gevestigd. Het is daarom uitbesteed aan brouwerij Anders in België. Deze brouwerij brouwt zelf geen eigen bieren, dit doen ze uitsluitend in opdracht van brouwerijen zoals bijvoorbeeld de Natte Gijt.

Kenmerken van Hop met de Gijt

Hop met de Gijt

Als je van plan bent om dit biertje te gaan proeven bereid je dan voor op een echte smaakexplosie! Want wat heeft dit biertje een ongekend krachtige smaak!
 
Het bloemige steekt er met kop en schouders bovenuit, samen met de krachtige bittere smaak. Wel keurig in balans met elkaar en een alcoholpercentage van 6,5%, waar je in de smaak weinig van kunt proeven.
 
Wij proeven zelf ook nog een citrussmaak, die waarschijnlijk te danken is aan de Amarillo hop die ze doorgaans gebruiken voor dit biertje (als deze niet is uitverkocht ;) Hou je van bier met een krachtige smaak? Wacht dan niet langer en schaf dit biertje zo snel mogelijk aan en Hop met de Gijt!
 
Proost!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties