Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kon Minder van Bax Bier geproefd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Biertje geproefd kon minder van bax bier

Biertje geproefd: Kon Minder van Bax Bier

7 oktober 2016 door Speciaalbiertjesblog

Ik heb een biertje geproefd van Bax bier. Kon Minder (blond) is een blond bier met 5,1% alcohol. Lees hier hoe het biertje mij is bevallen.

Biertje geproefd: Kon minder (blond) van Bax bier

Dit is een klein primeurtje, mijn eerste Bax biertje van Bax Bier uit Groningen.

Wat zie ik en wat ruik ik?

Flesje Kon Minder van Bax BierKon Minder is mooi oranje bruin met een kleine maar dikke schuimkraag. Ik ruik vooral citrus en grapefruit in de geur en kruiden. Niet de verwachte zoetige banaan die je toch vaak bij blondjes ruikt.

Wat proef ik en wat vind ik?

Hé lekker een blondje die een keer anders proeft. Hij heeft een fijn kruidig karakter en een licht bittertje. Daarnaast is hij wat fruitig en een beetje zoet, maar niet té. Qua body is hij precies goed, niet te vol maar ook niet te waterig. In de nasmaak eindigt het biertje wat aan de droge kant.

Lekker hoor! Het is weer eens wat anders. Blondjes zijn toch vaak aan de zoete kant en daarom vind ik dit kruidige karakter wel erg lekker.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties