Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje geproefd: Lowlander IPA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Biertje geproefd lowlander ipa

Biertje geproefd: Lowlander IPA

1 augustus 2016 door Speciaalbiertjesblog

Ik heb weer een speciaalbier geproefd. Ben je benieuwd wat ik er van vond? Deze keer heb ik de Lowlander IPA geproefd van Lowlander Beer uit Amsterdam. Lees hier wat ik er van vond.

Lowlander IPA geproefd

Lowlander beer – IPA [6%]

Geinspireerd op de onverschrokken reizen naar verre landen en de overvloed aan kruiden en specerijen die daar te vinden zijn brouwt Lowlander beer met botanicals om bieren te creëren met minstens zoveel karakter als de eerste nederlandse ontdekkingsreizigers hadden (lowlander-beer.com).

Lowlander IPA FlesjeDit biertje trok mij in eerste instantie om het etiket. Deze is super mooi vormgegeven, echt een beetje oude stijl. Daarnaast zie je meteen dat het bier speciaal is doordat er met botanicals gewerkt is.

Als tweede trok dit bier mij omdat het van een brouwerij is (Lowlander bier uit Amsterdam) die voor mij nog onbekend is.

Dutch seafarers returning from the east would often bring back monkeys, whicch they would sell to tavern-keepers to pay off drinking debts.

Our IPA with its hints of botanicals and spice, is a tribute to those sailors’ spirit of adventure and quick thinking (lowlander-beer.com).

Wat zie ik en wat ruik ik?

Het bier is mooi goudgeel met een kleine schuimkraag. De geur is net als bij veel IPA’s heel sterk. Een zoete tropische walm met tonen van perzik en lychee komen mij tegemoet. Heerlijk! Zo’n lekkere zoete geur nodigt mij echt uit om meer van het bier te ontdekken!

Wat proef ik en wat vind ik?

In de smaak is de Lowlander IPA zoet en wat kruidig maar tegelijkertijd ook bitter. De smaken zijn goed met elkaar in balans en wisselen elkaar constant af. Ik hou er ook niet zo van als een IPA ontzettend bitter is dus deze bevalt mij goed.

Daarnaast bevat het biertje best wat koolzuur wat het een fris geheel maakt.De afdronk is kort maar aan de wat bittere kant dus heel lang hoeft het van mij dan ook niet na te galmen haha.

Doordat alle smaken in balans zijn is het een mooi toegankelijk en milde IPA geworden. De witte thee proef ik echter niet zo terug. Ik ben zeer benieuwd geworden naar andere bieren van deze brouwerij dus ik hoop er gauw nog eens één tegen te komen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties