Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje geproefd: The Hopfather

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Biertje geproefd the hopfather

Biertje geproefd: The Hopfather

10 januari 2017 door Bierathlon 

In deze blog proeft Bierathlon het speciaalbier The Hopfather.  Een van de bekendste biertjes van brouwerij Oersoep 

The Hopfather

Hopfather is een van de bekendste biertjes van brouwerij Oersoep uit Nijmegen. Die vanaf 2012 actief zijn met bierbrouwen. Het bier waarmee ze begonnen zijn met brouwen sloeg zo goed aan dat ze al snel een grotere ruimte nodig hadden. Daarom zijn ze vanaf 2015 zijn ze met behulp van een crowdfunding in een oude soepfabriek gevestigd. Met meer bierbrouwcapaciteit komt het bier ook op meer plekken tevoorschijn en is het beter te verkrijgen. Goed bezig brouwerij Oersoep!

Ondanks ze niet zo groot zijn, zijn ze niet bang om te experimenteren met hun bier. Zo is bij dit bier Mosaic hop gebruikt, een hopsoort uit de United States of America die we al eerder terug zagen bij de Mosaic Hop Explosion. Deze hop zou ervoor moeten zorgen dat het bier een extra fruitig en bloemerig aroma krijgt.

Wat proef je?

De ondertitel van het bier luidt: Hoppig blond, en hoppy is hij zeker. Hopfather neigt wat dat betreft meer naar een IPA dan een blond. Verder is het biertje erg kruidig en bitter, wat zorgt voor een intense smaakbeleving, maar het overschaduwd het fruitige en bloemige waar de hop voor zou moeten zorgen. Opzich is dat niet zo erg, maar misschien jammer als je iets zoets verwacht.

De intense smaakbeleving is ook helaas maar van korte tijd, want in de nasmaak is daar weinig van te merken. Het zorgt er echter wel voor dat je niet lang wacht om naar de fles te grijpen voor een volgende slok. Met 5% is de Hopfather geen zwaar bier, maar wel een die er staat! Een biertje wat gerespecteerd mag worden door andere bierfamilies!

Cijfer

Cijfer

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties