Recensie: 1001 Bieren die je geproefd moet hebben

Boekrecensie: 1001 Bieren die je geproefd moet hebben

Deze keer reviewt Cor Laponder de uitgebreide biergids "1001 Bieren die je geproefd moet hebben" van Adrian Tierney-Jones.

17 februari 2014 om 15:15 - Geschreven door: Cor Laponder, ook bekend als "De Bierlummel"


De uitvoerige biergids "1001 Bieren die je geproefd moet hebben" voert je langs de allerbeste bieren ter wereld, van de voortreffelijke traditionele Tsjechische pilsener tot de verfrissende tarwebieren uit Beieren en van Brooklyn's unieke Black Chocolate Stout tot de nieuwe spraakmakende bieren van de Amerikaanse Westkust.

Van elk beschreven bier is vermeld wat het land van herkomst is, sinds wanneer het gebrouwen wordt en wat het alcoholpercentage is. Verder worden de smaak, geur en mondsensties van het bier omschreven. Daarnaast wordt uitgelegd hoe de smaak tot stand is gekomen en natuurlijk wat de optimale drinktemperatuur is. Het is een compleet naslagwerk van bieren over de hele wereld.

Veel bieren zijn complexer dan wijn, zowel qua smaak als qua productieproces. Om de grote verscheidenheid aan ambachtelijke bieren en speciaalbieren te illustreren zijn in dit boek ook meer dan 800 foto's van bierflessen, glazen, etiketten, affiches en brouwerijen opgenomen.

Naast de onderhoudende en informatieve teksten van een internationale groep experts, bevat dit boek proefnotities, zodat je bij elke gelegenheid een passende biersoort kunt kiezen. Het boek bevat een uitgebreide woordenlijst zodat ook de bierleek het kan snappen.


Voor wie is het boek bedoeld?

Dit prachtige boek is geschikt voor elke bierliefhebber, of je nu een gevorderde bierdrinker bent of niet. Want ben je nog geen fervente biergenieter, dan leer je het via dit boek wel!

"1001 Bieren die je geproefd moet hebben" is dus geschikt voor iedereen. Het is de ultieme biergids. En voor mij was het over 960 bladzijden puur genieten! De lezer zal waarschijnlijk niet alle beschreven bieren kunnen proeven in één leven, maar na het lezen van dit boek zal je zeker weten welke bieren je favoriet zullen zijn.

Nederlandse en Engelse versie

"1001 Bieren die je geproefd moet hebben" is vertaald uit het Engels. De originele titel is "1001 Beers You Must Try Before You Die" en is te bestellen via Bol.com.

Adrian Tierney-Jones

De schrijver Adrian Tierney-Jones is een gerenommeerd journalist die in talloze kranten en tijdschriften publiceerde, waaronder de Daily Telegraph en Beers of the World. Hij heeft diverse boeken over bier geschreven. Voor zijn schrijfwerk heeft hij verschillende prijzen ontvangen.

- Uitgever: Librero – Kerkdriel (2011)

- ISBN: 978-90-8998-142-4

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!