Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerijbezoek Brouwerij Troost, Westergasterrein Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerijbezoek Brouwerij Troost

23 augustus 2016 door Speciaalbiertjesblog

Op zaterdag 6 augustus (de dag van de Gay Parade) was ik met een goed vriendinnetje in Amsterdam! Naast de Canal Parade wilden we ook wat brouwerijen en cafés bezoeken. Eén van die brouwerijen was Brouwerij Troost (locatie Westergas).

Binnen bij Brouwerij Troost Westergas

“Bij Brouwerij Troost maken we op mooie plekken midden in Amsterdam bier voor iedereen, van een toegankelijke Lager tot een barrel-aged Barleywine. In 2014 bouwden we onze eerste brouwerij in een voormalig klooster in de Pijp. De jaarcapaciteit was 100.000 liter en dat werd allemaal ter plekke opgedronken. Sindsdien gaat het hard: we brouwen en bottelen op het Westergasterrein nog eens 700.000 liter en zijn daarmee de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam.” (brouwerijtroostwestergas.nl)

Brouwerij Troost bevindt zich op één van mijn favoriete plekken in Amsterdam, namelijk het Westergasterrein (er zit ook een locatie van Brouwerij Troost in de Pijp). Het is een trendy ingerichte brouwerij met zowel een terras als veel plekjes binnen om te zitten. Het zit vrijwel naast de VARA studio en dus op een super leuk groot terrein, met nog veel meer leuke plekjes, dus echt de moeite waard om te bezoeken. Brouwerij Troost Westergas

Op deze locatie van de brouwerij wordt er gebrouwen, is er een brewpub én een winkel! Je kan de tanks zien staan van achter plexiglas, en je kan zelfs je eigen bier tappen. Naast hun eigen bieren serveren ze ook heerlijk eten, waarvan wij de nacho’s met pulled pork aten, jumm perfect bij de biertjes!

Brouwerij Troost Proeverij

Wij hadden de keuze om de bieren van Brouwerij Troost ook in proefglaasjes te bestellen (heel fijn!). Zo kwam het dat we 6 verschillende biertjes van deze brouwerij geproefd hebben. Hieronder zet ik kort mijn bevindingen, mijn favoriet was de smoked porter en daarna de amber!

Troost Weizen [4,7%]
Sterk voor een weizen. Banaan in geur. Kruidige smaak.

Troost Amber Ale [5,5%]
Gekarameliseerde mouten, daardoor zijn mooie rood/bruine kleur. Zoete karamel/honing geur. Zoet in smaak en mooi volle body.

Troost Tripel [7,5%]
Licht gele kleur, uniek voor tripel. Zoete fleurige geur en dit komt terug in de smaak. Een zoet & kruidig karakter. Haast niet bitter.

Troost Honingblond [7%]
Pils uiterlijk. De honing is tijdens het brouwen toegevoegd. Zacht en romig karakter. Niet perse een uitgesproken honing smaak maar puur.

Weizen, Amber, Tripel en Honingblond van Brouwerij Troost

Daarna proefden we nog de IPA en smoked porter, daar heb ik geen foto van.

Troost IPA [6,5%]
Pure tropische fruit geur. Dit komt terug in de smaak. Alsnog mild.

Troost Smoked porter [5,1%]
Het gerookte komt duidelijk terug in geur en smaak maar het is niet te heftig. Een fijne porter, vooral omdat de body romig is. Daar hou ik van!