Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Troost | Bierbrouwerij in Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Troost

Brouwerij Troost is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 17 bieren in het assortiment.

Brouwerij TROOST in de pijp
Pieper Bier Lichte Pale Ale
Troost Saison bier etiket

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Troost

Brouwerij Troost heeft 17 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Troost!
 • Pieper bier - Pale Ale - 4,7%

  Pieper Bier heeft een hele unieke smaak. Naast de gebruikelijke ingredienten van het bier wordt een deel van de mout vervangen door aardappels.  Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Hierdoor proef je een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale. Het bier is lichter van kleur dan een traditionele Pale Ale.

 • Troost Club Tropicana - Berliner Weisse - 4,5%

  Club Tropicana heeft een lichtzurige smaak met toetsen van verschillende soorten fruit. Dit zijn lychee, passievrucht, kiwi, mango en mandarijn.

 • Bammetjes Bier - Weizen - 4,5%

  Bammetjes Bier smaakt als een echte Weizen. Dit Weizen biertje heeft een zomers karakter dat door haar bijzondere receptuur een lichte gisttroebel en een hint van banaan heeft.

 • Troost Cerveza Extraordinaria - Mexicaans bier - 4,5%

  Cerveza Extraordinaria is een buitengewoon Mexicaans bier, gebrouwen onder de Hollandse zon. Door Citrahop en veel liefde proef je meer dan wat je van de Mexicanen gewend bent. Vergeet het citroentje niet!

 • Troost Tripel - Tripel - 7,5%

  Troost Tripel is een 'Belgische stijl Tripel' die is gebrouwen met korianderzaad en sinaasappelschillen. Hierdoor vind je citrustonen terug in het bier en de volle witte schuimkraag is te danken aan de gebruikte tarwe in het beslag. 

 • Troost Honingblond - Blond - 7%

  Hartverwarmend honingblond bier, gemaakt met Honing van de Koning uit Amsterdam. Net iets steviger qua alcohol, met een fijne zoete kick van de honing. Het bier heeft een fris-droge afdronk.

 • Panorama Schotwond - Winter - 7%

  Het winterbier ruikt naar karamel met fruitige zijtonen. De smaak is rond, zacht en lekker zoetig dit komt door de mout die er is gebruikt voor het bier, de geuren die je ruikt komen ook terug in de smaak. De afdronk van dit Proost bier is warm, vol en lichtelijk bitter.

 • Troost Pilsner - Pils - 4,8%

  Dit pilsner van Brouwerij Troost is gebrouwen met biologische gerstemout en hop. De brouwerij uit Amsterdam filtert niet en gebruikt geen rijst of maïs om het bier te verdunnen. De aromahoppen van de brouwerij maken dit tot een fris bier met een fijne afdronk en een lekkere bitter.

Achtergrond informatie

Troost bier is echt Nederlands bier: Ze doen er niet zulke gekke dingen in als de Belgen, zijn ook niet zo strikt als de Duitsers, maar ze kijken voor de ingrediënten wel over de grens. De eerste drie bieren (Blond, Weizen en I.P.A.) hebben duidelijk een eigen karakter, maar zijn toegankelijk voor iedereen. Dit is hun basis, maar de liefhebbers van moeilijker bier gaan ze gauw ook blij maken!

Lees ook

Troost heeft bij Cafe Kostverloren drie jaar lang precies genoeg hamburgers en bier uit de grote fabriek verkocht om een eigen brouwerij te kunnen bouwen. Binnenkort wordt Troost bier daar ook verkocht en daarna wellicht ook aan andere café’s en slijterijen.

Troost Vestigingen

Brouwerij Troost heeft medio 2018 vier bezoekadressen open voor het publiek. De eerste is de originele vestiging aan het Cornelis Troostplein, die sinds 2014 open is. De twee andere brouwlocaties zijn Brouwerij Troost Westergas (open sinds 2016) en Brouwerij Troost Oost (open sinds 2017). De vierde vestiging, Brouwerij Troost Oud West (open sinds april 2018), heeft niet genoeg plaats voor een eigen brouwerij. Echter hangen er wel tanks boven de bar die het mogelijk maken om alle Troost bieren vers van de tap te kunnen krijgen. Ook heeft deze vestiging een menu aan gerechten om van te genieten naast een lekker biertje!

Brouwerij Troost in het nieuws