Brouwerij Troost

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Cornelis Troostplein 23
Postcode
1072 JJ
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Bekijk andere vestigingen
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Troost

Brouwerij Troost in het nieuws

Kellogg's Cornflake bier ontwikkeld

Allmouth van Pontus beste bier van Amsterdam

Schillenbier van Friethoes

Achtergrond informatie

Troost bier is echt Nederlands bier: Ze doen er niet zulke gekke dingen in als de Belgen, zijn ook niet zo strikt als de Duitsers, maar ze kijken voor de ingrediënten wel over de grens. De eerste drie bieren (Blond, Weizen en I.P.A.) hebben duidelijk een eigen karakter, maar zijn toegankelijk voor iedereen. Dit is hun basis, maar de liefhebbers van moeilijker bier gaan ze gauw ook blij maken!

Troost heeft bij Cafe Kostverloren drie jaar lang precies genoeg hamburgers en bier uit de grote fabriek verkocht om een eigen brouwerij te kunnen bouwen. Binnenkort wordt Troost bier daar ook verkocht en daarna wellicht ook aan andere café’s en slijterijen.

Troost Vestigingen

Brouwerij Troost heeft medio 2018 vier bezoekadressen open voor het publiek. De eerste is de originele vestiging aan het Cornelis Troostplein, die sinds 2014 open is. De twee andere brouwlocaties zijn Brouwerij Troost Westergas (open sinds 2016) en Brouwerij Troost Oost (open sinds 2017). De vierde vestiging, Brouwerij Troost Oud West (open sinds april 2018), heeft niet genoeg plaats voor een eigen brouwerij. Echter hangen er wel tanks boven de bar die het mogelijk maken om alle Troost bieren vers van de tap te kunnen krijgen. Ook heeft deze vestiging een menu aan gerechten om van te genieten naast een lekker biertje!

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.