Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Troost

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Troost

Brouwerij Troost is gevestigd in Amsterdam in Nederland. Deze brouwerij heeft 12 bieren in het assortiment.

Brouwerij TROOST in de pijp
Troost Weizen
Troost Honingblond

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Troost


Voeg nu een bier toe van Brouwerij Troost!
 • Bammetjes Bier - Weizen - 4,5%

  Bammetjes Bier smaakt als een echte Weizen. Dit Weizen biertje heeft een zomers karakter dat door haar bijzondere receptuur een lichte gisttroebel en een hint van banaan heeft.

 • Friethoes Schillenbier - Weizen - 4,7%

  Friethoes Schillenbier is een Weizenachtig bier gemaakt van onder andere aardappelschillen. Het bier bevat 4,7% alcohol en wordt gebrouwen door Brouwerij Troost uit Amsterdam.

 • Panorama Schotwond - Winter - 7%

  Het winterbier ruikt naar karamel met fruitige zijtonen. De smaak is rond, zacht en lekker zoetig dit komt door de mout die er is gebruikt voor het bier, de geuren die je ruikt komen ook terug in de smaak. De afdronk van dit Proost bier is warm, vol en lichtelijk bitter.

 • Pieper bier - Pale Ale - 4,7%

  Pieper Bier heeft een hele unieke smaak. Naast de gebruikelijke ingredienten van het bier wordt een deel van het mout vervangen door aardappels.  Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Hierdoor proef je een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale. Het bier is lichter van kleur dan een traditionele Pale Ale.

 • Troost Amber Ale - Amber - 5,5%

  Deze American Amber Ale is licht zoet, hoppig en heeft een niet al te hoog alcoholpercentage. De gevarieerde blend aan mouten geeft het bier zijn karakteristieke kleur en zorgt voor een ronde afdronk.

 • Troost Cerveza Extraordinaria - Mexicaans - 4,5%

  Cerveza Extraordinaria is een buitengewoon Mexicaans bier, gebrouwen onder de Hollandse zon. Door Citrahop en veel liefde proef je meer dan wat je van de Mexicanen gewend bent. Vergeet het citroentje niet!

 • Troost Club Tropicana - Berliner Weisse - 4,5%

  Club Tropicana heeft een lichtzurige smaak met toetsen van verschillende soorten fruit. Dit zijn lychee, passievrucht, kiwi, mango en mandarijn.

 • Troost Honingblond - Blond - 7%

  Hartverwarmend honingblond bier, gemaakt met Honing van de Koning uit Amsterdam. Net iets steviger qua alcohol, met een fijne zoete kick van de honing. Het bier heeft een fris-droge afdronk.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Troost bier is echt Nederlands bier: Ze doen er niet zulke gekke dingen in als de Belgen, zijn ook niet zo strikt als de Duitsers, maar ze kijken voor de ingrediënten wel over de grens. De eerste drie bieren (Blond, Weizen en I.P.A.) hebben duidelijk een eigen karakter, maar zijn toegankelijk voor iedereen. Dit is hun basis, maar de liefhebbers van moeilijker bier gaan ze gauw ook blij maken!

Troost heeft bij Cafe Kostverloren drie jaar lang precies genoeg hamburgers en bier uit de grote fabriek verkocht om een eigen brouwerij te kunnen bouwen. Binnenkort wordt Troost bier daar ook verkocht en daarna wellicht ook aan andere café’s en slijterijen.

Troost Vestigingen

Brouwerij Troost heeft medio 2018 vier bezoekadressen open voor het publiek. De eerste is de originele vestiging aan het Cornelis Troostplein, die sinds 2014 open is. De twee andere brouwlocaties zijn Brouwerij Troost Westergas (open sinds 2016) en Brouwerij Troost Oost (open sinds 2017). De vierde vestiging, Brouwerij Troost Oud West (open sinds april 2018), heeft niet genoeg plaats voor een eigen brouwerij. Echter hangen er wel tanks boven de bar die het mogelijk maken om alle Troost bieren vers van de tap te kunnen krijgen. Ook heeft deze vestiging een menu aan gerechten om van te genieten naast een lekker biertje!

Brouwerij Troost in het nieuws

 • cornflakes bier van kelloggs

  Kellogg's Cornflake bier ontwikkeld

  De hele wereld is er gelukkig steeds meer mee bezig: voedselverspilling verminderen. Kellogg's neemt het voortouw en is een samenwerking begonnen om van lelijke cornflakes bier te brouwen.

 • Amsterdamse Bierkaart: Allmouth van Pontus beste bier Amsterdam

  Allmouth van Pontus beste bier van Amsterdam

  De Allmouth van Pontus is verkozen tot beste bier van Amsterdam. Tijdens de Amsterdamse Bierkaart werden er 43 bieren geproefd afkomstig van 22 Amsterdamse brouwers. 

 • Friethoes schillenbier proost!

  Schillenbier van Friethoes

  Voor het Schillenbier van Friethoes worden de schillen uit de frietsnijderij gebruikt om een Weizenachtig bier te brouwen. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Troost uit Amsterdam.

Bier van Brouwerij Troost is te drinken tijdens

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties