Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Dirty Jam | Yeastie Boys | Gose bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Dirty Jam van Yeastie Boys geproefd

24 april 2019 door Speciaalbiertjesblog

Dirty Jam is een Gose bier van de microbrouwerij Yeastie Boys uit Nieuw-Zeeland. Amanda van de Speciaalbiertjesblog proefde dit speciaalbier. Lees in dit blog hoe zij het bier heeft ervaren. 

Dirty Jam | Yeastie Boys

Umboshi Gose?

De Dirty Jam is Gose van 4,8%. De Yeastie Boys (brouwers uit Nieuw-Zeeland) noemen het de Umeboshi Gose oftewel Pickled Plum Sour. Bij het brouwen hebben ze namelijk gebruik gemaakt van Umeboshi. Umeboshi is de naam voor kleine Japanse pruimen (eigenlijk een soort van abrikozen) genaamd Ume die gedroogd worden en gepekeld. Zij geven dus zowel een fruitige als een zoutige smaak af. Umeboshi

Zicht & Geur

Zoals je al op de foto kon zien, de kleur van dit bier is niet perse erg aantrekkelijk. Het is wel echt een logische kleur aangezien er dus bij dit bier gebruik is gemaakt van pruimen.

Lees ook

Pruimen geven nou eenmaal niet zo’n jofele kleur. In dat opzicht is de naam dus wel passend, het is een beetje een dirty kleurtje.. Ook is het bier troebel, er is niet doorheen te kijken. De geur van de Dirty Jam doet inderdaad denken aan pruimen. Het is een zurige geur.

Smaak

Het bier zelf is romig en vol qua body. Ook hier komen de pruimen weer tevoorschijn. De smaak is fruitig maar ook zeker zuur. Melkzuur achtig, niet fruitig zuur zoals je bij een fruitige sour kan hebben. De nasmaak is moutig, aan de droge kant en iets ziltig.