Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Godfried met den baard | Brouwerij de Kluys

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Godfried met den baard brouwerij de kluys

Godfried met den baard | Brouwerij de Kluys

26 december 2017 door Speciaalbiertjesblog

Dit keer probeert Amanda een Godfried met den Baard van Bierbrouwerij de Kluys. Lees verder om te kijken wat ze er van vindt.

Godfried met den baard | Brouwerij de Kluys

Vandaag beschrijf ik het meest linker bier op de foto, de Godfried met den baard. Deze tripel van 8% is gebrouwen door Brouwerij de Kluys uit Neerlangel (gemeente Oss). Het is het eerste bier van de brouwerij dat in grote(re) oplage gebrouwen wordt. Aan het roer van deze net beginnende brouwerij staan twee jonge jongens, Frenk Zegers en Dorus van de Rijdt.

Godfriend met den Baard

Brouwerij de Kluys

Brouwerij De Kluys is in 2013 opgericht in een voormalige kluizenaarswoning van de Franciscaner broeder Johannes Baptist. Vanuit zijn woning in Neerlangel, toepasselijk genaamd “De Kluis”, heeft broeder Johannes jarenlang als kluizenaar zijn eenvoudige maar inspirerende en kunstzinnige leven geleid.

Nadat Johannes al jaren teruggekeerd was naar zijn kloosterbroederschap, zijn de brouwers in 2013 in de keuken van de voormalige kluizenaarswoning van Johannes begonnen met hobbymatig bierbrouwen. Na enkele jaren bleken hun vele verschillende bieren zodanig in de smaak te vallen op verschillende bierevenementen in de regio dat de brouwers besloten om Brouwerij De Kluys op te richten en de bieren op deze locatie op grotere schaal te gaan brouwen voor een groter publiek. Anno 2017 is de brouwerij volop in ontwikkeling. (brouwerijdekluys.nl)

Godfried met den Baard Godfried met den Baard

Godfried met den Baard was de bijnaam van onze held Godfried I van Leuven, de Brabantse graaf die uitgroeide tot de grondlegger van het Hertogdom Brabant. Een belangrijk en een zeer flamboyant figuur in de geschiedenis van Brabant.

Zicht & Geur

De Godfried met den Baard is een licht roodbruin bier. Hij heeft een wat wazig uiterlijk en heeft een dunne maar stevige schuimkraag. Het bier heeft een kruidige, jeneverbes-achtige geur. Daarnaast associeer ik de geur met karamel en een zoete fruitigheid (die ik niet goed onder woorden kan brengen).

Smaak van het bier

Het bier heeft een redelijk vol en zacht mondgevoel. Ook in de smaak is het bier weer wat kruidig van karakter. Daarnaast proef ik een zoetje wat mij doet denken aan honing. De Godfried is maar heel licht bitter in de nasmaak en drinkt daarom erg soepel weg. Het is een toegankelijk bier wat echter ook niet echt heel uitgesproken is van smaak, hij blijft ietwat vlak helaas.

Deze tripel komt van webwinkel Biertje van Hier. Biertje van Hier richt zich op de verkoop van unieke (schaarse) streekbieren van microbrouwerijen. Hun missie is om liefhebbers van lokale lekkernijen te voorzien en hiermee ook de brouwers zelf te ondersteunen met eerlijke prijzen. Je vindt bij deze webwinkel dus veel onbekende bieren, tenminste.. Ik kende niet één brouwerij en bijbehorende bieren.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties