Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hulp voor brouwers bij het verpakken van bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hulp voor brouwers bij het verpakken van bier

17 april 2020 door Biernet Redactie 

Als brouwerij kun je soms wel wat hulp gebruiken om jouw bier eruit te laten springen in de schappen. In dit blog een inkijkje in een bedrijf dat brouwers helpt bij het ontwerpen, verpakken en kiezen van bieretiketten en sleeves! Want bier moet niet alleen lekker smaken maar ook mooi ogen, toch?

eshuis.nl
eshuis.nl
eshuis.nl

Drukkerij Eshuis

Verpakkingsdrukkerij Eshuis helpt brouwerijen met het verpakken van hun bieren. De drukkerij werkt al lang samen met verschillende bierbrouwers van verschillende formaten. Denk aan Heineken en Grolsch, of bijvoorbeeld De Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij.

Het oog wil ook wat

Eshuis Als je in de supermarkt voor het bierschap staat is het soms lastig om te kiezen. Vaak staan er zo'n twee-tot vijfhonderd bieren voor je neus, maar welke kies je?

Een sprekende verpakking kan hierbij het onderscheid maken en consumenten over de streep trekken om een speciaalbier te kopen. Hoe het etiket eruit ziet kan het verschil maken tussen kijken en kopen. Of het nou gaat om een prachtig ontworpen bieretiket of een sleeve die perfect aansluit op het bierflesje, de drukkerij helpt brouwerijen hierbij.

Etiket of sleeve

Een brouwer kan als verpakkingsvorm kiezen tussen fles en blik, maar ook om uitstraling aan het bier mee te geven heeft een brouwer twee opties: etiket of sleeve. Maar wat is het verschil tussen deze twee nou? Zowel de sleeve als het etiket geven alle benodigde informatie aan de consument, zoals alcoholpercentage, inhoud en ingrediënten.

Het verschil zit hem in de bedekking van de verpakking: een etiket is een kleiner ontwerp dat nog ruimte geeft om de inhoud te laten zien en een sleeve is een totaal bedekt product. Bij een 'tattoo sleeve' zie je vaak amper nog huid, bij een sleeveverpakking werkt het hetzelfde, hierbij zie je vaak amper nog de inhoud van het product. 

Etiket of sleeve op bier

Lees ook

In deze video zie je hoe het sleeveproces verloopt. 

Het imago van bier uit blik 

Blik bier of fles bier? Eshuis heeft deze vraag binnen het bedrijf gesteld en daar kwamen interessante antwoorden uit. Er werd bijvoorbeeld gezegd dat bier uit blik naar ijzer smaakt, bier uit een fles gemakkelijker te drinken is en het een gewoonte is om bier uit fles te drinken. Hoe lekker een flesje bier ook is, er zitten meer voordelen aan een blikje bier dan aan een flesje bier. Blik laat namelijk geen licht door en dit is goed voor het bier want zonlicht verandert de smaak van het bier. Daarnaast sluit blik beter af tegen zuurstof dan een kroonkurk op een flesje. Als er zuurstof bij je bier komt oxideert het bier, waardoor de smaak achteruit gaat. Daarnaast wordt bier in blik sneller koud en blikjes zijn beter recyclebaar! Blik, bier, fles

Wil jij als brouwer de overstap maken om jouw bier ook in blikvorm verkrijgbaar te maken? Er zijn bedrijven die een mobiele canning service aanbieden, zoals CanLab.

Etiket ontwikkelen is ingewikkelder dan je denkt 

Er zijn wettelijke eisen waaraan een bieretiket moet voldoen. Bij het produceren van etiketten, shrink sleeves en flexibele verpakkingen komt dus behoorlijk veel kijken. Het idee zit in je hoofd maar soms is dat toch nog best moeilijk om het uitgewerkt te krijgen. Samen met de verpakkingsdrukkerij helpen ze jou om het idee tot in de puntjes uit te werken. De drukkerij denkt graag met klanten mee om het beste resultaat te krijgen.

Bieretiketten bestellen is nog nooit zó eenvoudig geweest! 

eshuis

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen