Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nik Ohanian’s speciale Bierglas Creaties | Craftbeer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nik Ohanian’s speciale Bierglas Creaties

6 april 2019 door René van den Berk

René van den Berk interviewt bier-creatieveling Nik Ohanian over zijn passie voor glaswerk. René stelt Nik allerlei interessante vragen over bier en het maken van zijn bijzondere glascreaties.

Bowse Sunshine

Nik Ohanian’s speciale bierglas Creaties

De craftbeer scene neemt wereldwijd nog elke dan toe. Alleen zal er op een gegeven moment toch een grens zijn voor al die brouwerijen. “Wanneer is die grens dan eigenlijk bereikt?”, vraag je jezelf af. Niemand die het weet op dit moment. 

Ondertussen zie je wel, dat steeds meer beergeeks worden geïnspireerd door al die ruimdenkende craftbeer brouwerijen. Mensen die op hun eigen wijze een blijvende stempel willen drukken die blijft hangen in het geheugen van anderen. Geeks die mij ook inspireren in mijn schrijven.

Meer dan een jaar geleden schreef ik over een Beergeek Damnoe van Demn (alias) die mooie kunstzinnige bierfoto’s maakte op zijn instagram account. Alleen om het simpele feit, dat ik onder de indruk was. Naast dat hij mij zelf ook inspiratie en creativiteit bracht.
Waarbij ik niet verwacht had, dat deze sympathieke bierliefhebber vervolgens van 2000+ naar 15000+ volgers zou groeien. Met mooie kansen, ervaringen en acties (ALS beergeeks) als gevolg.

Nu vond ik toch, dat het weer eens tijd was om een andere bier-creatieveling te bevragen naar zijn inspiratie. Waarom doet hij wat hij doet? Nik Ohanian’s uit de Verenigde Staten volg ik ook al een tijd. Iemand die met de mooiste glascreaties op de proppen komt. Elke keer geeft hij ons liefhebbers weer een referentie naar ‘golden oldies’. Naar die mooie vervlogen jaren tachtig, negentig et cetera. Ik was in mijn nopjes, dat ik de kans had hem te interviewen voor Biernet. Hij wilde het volgende delen, namelijk:

Wat is je favoriete bier?

Het kiezen van je favoriete bier is als het kiezen van je favoriete kind. Het hangt van de dag af. . . Maar als ik moest kiezen, was het beste bier dat ik het afgelopen jaar had de Family Tree van Hardywood Brewery 2017.

Ik heb dit bier een jaar lang achtervolgd. Ik moet zeggen, dat ik me een beetje zorgen maakte. Dat de hype rond het bier me uiteindelijk zou teleurstellen. Ik was echter weggeblazen. Het was echt vloeibaar browniebeslag. Volgens mij heb ik misschien zelfs één of twee regenboogstralen geproefd.

Heb je favoriete brouwerijen en diens bieren?

Cloud Flyer Een van mijn nieuwe favoriete brouwerijen is Hudson Valley Brewery uit Beacon NY, VS.

Ik had nooit gedacht om een ??zuur bier te combineren met een IPA. Niet alleen hebben ze dat met succes gedaan, maar ze brouwen ook met ingrediënten waarvan ik nooit gedacht had dat ze het aan een biertje zouden toevoegen.

Lees ook

Neem bijvoorbeeld een bier genaamd Mirrorshield. Dit was een ander voorbeeld van een IPA van wereldklasse of anders genaamd Zure IPA moeten zeggen. Het werd gebrouwen met lychee, kamille en lavendel. Ik weet niet precies wat een lychee is, maar het was heerlijk!

Wat geeft je deze inspiratie?

Mijn inspiratie komt van enkele van mijn favoriete 80's en 90's videogames, comics en geanimeerde shows. Nu ik in de dertig ben, heb ik veel plezier met het creëren van mijn eigen wereld met personages die me aan eenvoudigere tijden herinneren.

Wat heeft je gemotiveerd om glas en bier te blijven combineren?

Mijn motivatie om door te gaan met het maken van glaswerk voor Synth Hop is de gemeenschap.
Ik geloof dat elk bier een verhaal vertelt. Dit vervolgens weer zijn eigen verhalen creëert . Synth Hop en extensie Synthzu Bean Coffee stelt me ??in staat om mijn verhaal te delen. Daarnaast geeft het andere beergeeks ook de kans hun verhaal te vertellen.
Ik ben dol om te zien hoe enthousiast mensen worden wanneer een nieuw glasontwerp wordt vrijgegeven. Het is ook heel leuk geweest om met mijn 5-jarige kind aan nieuwe ideeën te werken. Hij heeft zelfs een paar ontwerpen voor me getekend.

Wat zijn je plannen voor Synth Hop?

Ik zou graag zien dat de Synth Hop-gemeenschap blijft groeien. Ik werk nu aan mijn website.
Tevens wil ik graag een podcast starten. Daarnaast begin ik ook met andere artiesten samen te werken. Ik ben van plan om glaswerk te verkopen bij lokale evenementen en winkels en zelfs ontwerpen aan te bieden aan brouwerijen.

Wat is je ultieme bierwens ? Met wie zou je graag een biertje drinken en waarom?

Synth Hop Glas Ik houd heel veel van Europa en zijn cultuur. Mijn ultieme bierwens zou een bierdistributiebestemming zijn, misschien zelfs in Nederland.
Persoonlijk is niets beter dan bier delen met goede vrienden. Ik kan niemand anders bedenken. Ik heb liever een biertje dan met mijn beste vrienden.

Zijn er andere tips, trucs, feiten of achtergrondinformatie die je me als schrijver van Biernet.nl en zijn lezers wilt vertellen?

Voor meer informatie over Synth Hop en Synthzu Bean Coffee, kijk op de Facebook-groep.

Nik heeft nog veel meer met jullie te delen, maar hiervoor moet je hem gewoon opzoeken. Hij heeft nog verhalen en creaties voor-tien. Mij heeft hij desondanks weer geïnspireerd om door te blijven schrijven. Bloggen over de beergeeks, brouwerijen en festivals die ons zoveel vreugde brengen. Met natuurlijk in de hoop, dat ik jullie zelf ook een keer meer creativiteit mag bieden in de toekomst. Dan met de losse bierblogs die ik mag schrijven en delen.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl