Neleman bieren

Speciaalbieren van een Spaans wijnhuis

Derrick Neleman volgde zijn droom en maakt in de buurt van Valencia biologische wijnen. In 2016 zijn er ook twee speciaalbieren aan het assortiment toegevoegd.

20 juli 2017 om 14:04 - Geschreven door: Redactie Biernet


Droom achterna

Derrick Neleman speelde al jaren met de gedachte om zelf wijn te gaan maken. Na een succesvolle handel- en importcarrière volgt Derrick nu zijn droom: Spaanse biologische wijn maken in Valencia. 

De wijnen zijn biologisch, vegan friendly en CO2-neutraal. Als het om de kwaliteit van de wijn gaat gaat Neleman voor het beste. Ze maken de wijnen zelf met veel passie.

Dezelfde passie hebben zij nu ook ingezet om bier te brouwen! Wijnpionier Neleman pioniert verder met de lancering van bieren, gemaakt op een Spaanse bodega!

Neleman Vrolijkheid Speciaalbieren


Temperamentvol Spaans bier

De bieren heten allebei Vrolijkheid: Vrolijkheid Naranja (Spaans voor sinaasappel) en Vrolijkheid Mocha. Op het etiket staat dat het temperamentvol Spaans bier is met een vleugje Nederlandse nuchterheid. 

Vrolijkheid Naranja

Vrolijkheid Naranja speciaalbierHet speciaalbier Naranja cerveza ecológica is een biologisch bier met sinaasappel. Het is
geel van kleur, voelt zacht aan in de mond, bevat een tamelijke hoeveelheid koolzuur en is fris & fruitig met een hint van citrus. Vrij licht van smaak en het drinkt erg gemakkelijk weg in het zonnetje! Dit temperamentvolle Spaanse biertje bevat 5% alcohol.

De keuze voor een bier met sinaasappel lijkt een logische stap als je gaat brouwen nabij Valencia. De Spaanse stad wordt namelijk ook wel sinaasappelstad genoemd 

Vrolijkheid Mocha

Vrolijkheid Mocha speciaalbierMocha cerveza ecológica is ook een biologisch bier van Neleman. De naam doet vermoeden dat er Mocha als ingrediënt is toegevoegd, maar dat is niet het geval. Dit bier is gebrouwen volgens het Reinheitsgebot en vervolgens heeft het gerijpt op eikenhout. Vrolijkheid Mocha is dus een zogenaamd 'barrel-aged' speciaalbier. Door de rijping op de houten vaten proef je mokkatonen. 

Deze mokkatonen komen vooral in de nasmaak door bij dit bier. De smaak blijft ook vrij lang hangen, een feest voor de liefhebbers dus! Het bier bevat net als de 'Naranja' 5% alcohol. 

Wil je meer weten over deze bieren en wijnen? Bezoek de website van Neleman of de winkel in Zutphen. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!