Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tap zelf perfecte wereldse bieren | The SUB

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tap zelf perfecte wereldse bieren

24 mei 2017 door Redactie Biernet

Wat is het verschil tussen een getapt biertje en een bier van fles?  Genieten doe je toch het meest van een vers getapte biertje. In dit blog proberen we te achterhalen waarom dat zo is.

Bier tappen met The SUB

Tijdens de huidige bierrevolutie is de consument veel meer bezig met de kwaliteit van de bieren die ze drinken. Ambachtelijk gebrouwen bieren zijn populairder dan ooit en mensen betalen graag extra voor een hogere kwaliteit en vooral voor een lekkerder bier!

 Wanneer is bier nou op zijn allerlekkerst? Natuurlijk, een biertje vers van de tap.

Bier tappen met de Heineken SUB

Getapt bier vs. bier op fles

Waarom is een getapt biertje eigenlijk lekkerder dan hetzelfde bier uit een flesje? De grootste vijanden van bier zijn tijd, temperatuur en licht. Fusten worden vaak gekoeld gehouden en geleverd aan horeca, licht krijgt geen enkele kans (net als bij blikjes bier) en tapbier gaat hard in de horeca. Het bier is dus vaak verser dan flesjes die al een tijdje op de plank kunnen staan.

Lees ook

Wat wellicht nog wel het grootste verschil maakt is dat getapt bier een prachtige sprankeling heeft. Tapbier heeft een ander koolzuurgehalte en mondgevoel dan als je een blikje of flesje uitschenkt in een glas. 

Hoe tap je het perfecte biertje

Een goed biertje tappen is een hele kunst. Hier een paar tips om het bier perfect te tappen. 

  1. Schoon glas - Doe je dit niet dan zal dat effect hebben op de kwaliteit van het bier en de schuimkraag
  2. Maak de leidingen schoon - Laat de tap een paar seconden doorlopen en vang het op in een bakje
  3. Hoek van 45 graden - Als je begint met tappen houd je het glas onder een hoek van 45 graden. Raak hierbij het glas niet aan met de tap.
  4. Glas meer rechtop houden - Als het bier niet meer de glasrand raakt bij het tappen, maar het bier in het glas, dan houd je het glas rechtop.
  5. Schuimkraag - Dit laatste zorgt voor een mooie schuimkraag, als je vermoedt dat jouw tapkunst te weinig schuim oplevert, kun je het glas eerder rechtop houden. 

Tapbier in huis halen

De ervaring van een vers getapt biertje kun je nu in huis halen. Speciaal voor Vaderdag is er een actie om een Heineken SUB pakket te bestellen met korting! Met de Heineken SUB geniet je van perfect gekoeld bier tot 2°C dat tot wel 15 dagen vers blijft. Vaders hebben dan de mogelijkheid om verschillende wereldbieren op tap te serveren, zoals Affligem Blond, Sol, Wieckse Witte, Desperados én natuurlijk Heineken!

The SUB geladen met een Heineken TORP