Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Top 5 bierbrouwerijen van de provincie Overijssel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Top 5 bierbrouwerijen van de provincie Overijssel

14 mei 2021 door Redactie Biernet.nl

Nederland kent veel goede bierbrouwerijen. In 2021 lichten we iedere keer vijf brouwerijen van een Nederlandse provincie uit en in dit blog behandelen we bierbrouwerijen uit Overijssel. 

Top 5 brouwerijen provincie Overijssel bieren
IV:UUR bieren op de tafel
Berghoeve Juffer Helena bij zonsondergang ingeschonken

Brouwerijen uit Overijssel

In 2021 lichten we brouwerijen uit een bepaalde provincie uit. Op basis van waarderingen die consumenten geven aan bieren op de app Untappd maken we maandelijks een Top 5 met de best beoordeelde bierbrouwerijen. In dit blog focussen we op brouwerijen uit de provincie Overijssel. Bij de selectie van de brouwerijen hanteren we een minimum van 1.000 ratings voor de brouwerij en 100 ratings voor het beste bier van een brouwerij. 

In dit blog hebben we ook een aantal 'veelbelovende brouwerijen' uitgelicht. Dit zijn brouwerijen die een hoge score hebben, maar nog minder dan 1.000 reviews hebben ontvangen. 

5. IV:UUR Bierbrouwerij

IV:UUR Bierbrouwerij staat op plek 5 bij de best beoordeelde brouwerijen van Overijssel. Deze brouwerij is gelegen in Vriezenveen. 

- Brouwerij score: 3,59/5 (12.414 ratings)
- Beste bier: Klap Van De Mjölle 3,76/5 (773 ratings)

Over de brouwerij

Brouwerij IV:UUR logo IV UUR is een brouwerij die wordt gerund door Jan Reekers en Arjan Timmer uit Vriezenveen. Zoals zoveel brouwerijen is ook IV UUR ontstaan uit een grote liefde voor speciaalbier. 

Jan over het ontstaan van de brouwerij: "We zijn al jaren speciaalbier liefhebbers en deden regelmatig in proeverijtjes in een kleine setting. Op een gegeven moment hadden we zo’n slecht bier tijdens een proeverij dat als zo’n bier gemaakt en verkocht kan worden, wij dat ook, én zelfs beter zouden moeten kunnen. Om een lang verhaal kort te maken, circa 6 weken later hadden we een eigen 30 liter Arsegan ketel en gingen we aan de slag! Dat was eind 2017 en we zijn nu bijna 4 jaar verder, en nog steeds vol passie en plezier."

De bieren van de brouwerij worden gebrouwen bij de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij. IV: UUR maakt eigen recepten en tijdens de brouwdagen zijn Arjan en Jan zoveel mogelijk aanwezig om het brouwproces te begeleiden.

Bieren en toekomstplannen

De mannen zijn trots op al hun bieren, maar als ze er eentje uit moeten kiezen dan gaan zij voor Broandjoar, een barley wine van 11,5%. Jan over het brouwen: "Het is geweldig om bezig te zijn met het brouwen. Het hele proces, het proeven, het samenzijn en de waardering van liefhebbers die ons bier hebben gekocht!"

De droom van Arjan en Jan is om fulltime bezig te gaan met de brouwerij. In dat geval zouden zij een eigen brouwerij willen bouwen inclusief brewpub/proeflokaal in Vriezenveen. 

IV UUR bieren kopen

De bieren zijn in praktisch de hele regio Twente te koop, maar ook daarbuiten, zoals enkele adressen in Gelderland, Friesland, Noord Limburg en Utrecht. "Daarnaast zijn we altijd bezig met nieuwe verkooppunten en verwachten we binnenkort ook naar het buitenland in te gaan."

IV UUR bieren in 75cl flessen

4. Bierbrouwerij Mommeriete

Bierbrouwerij Mommeriete staat op plek 4 bij de best beoordeelde brouwerijen van Overijssel. Deze brouwerij is gelegen in Gramsbergen. 

- Brouwerij score: 3,59/5 (18.494 ratings)
- Beste bier: Heer Van Gramsbergen 3,93/5 (332 ratings)

Mommeriete is vernoemd naar een moerasgebied in de streek waar de brouwerij is gelegen. Sinds 2004 brouwen Gert en Carina Kelder met veel liefde, plezier en vakmanschap diverse soorten speciaalbier.

Over de brouwerij

Mommeriete Brouwerij logo Ongeveer midden jaren 80 begonnen Gert en Carina Kelder op hun slaapkamer hobbymatig bier te brouwen, geïnspireerd door bieren van hoge gisting uit België. Er werd een behoorlijk aantal jaren geëxperimenteerd met recepturen, gisten en ingrediënten. In 2003 werd er speciaal voor 'Gramsbergen Lichtstad' een feestbier gebrouwen, dat voorbijgangers gratis mochten proeven.

Een jaar later werd op landgoed De Groote Scheere in Holthone een heuse brouwerij opgezet met een brouwerij-installatie van het merkt Kaspar-Schulz, volgens het echtpaar Kelder, de Rolls Royce onder de brouwinstallaties. Er werd een offerte opgevraagd voor een gloednieuwe brouwinstallatie bij Kaspar Schulz maar de prijs was te hoog... Gelukkig bleek een gebruikte brouwinstallatie voor handen, die op de kop werd getikt in het Duitse Steinbach. Deze installatie werd medio april 2004 geplaatst. De installatie had een capaciteit van 200 liter per brouwsel. Er kon maximaal twee keer per dag worden gebrouwen.

In 2009 verhuisde de brouwerij van Landgoed De Groote Scheere in Holthone naar Gramsbergen. Gert en Carina Kelder hebben daar het eeuwenoude schipperscafé gekocht van de familie Boonstra. "Het was echt een unieke kans voor ons". Het stel was al een tijd op zoek naar een andere locatie want Gert en Carina wilden graag bij de brouwerij wonen. Dat was een van de noodzakelijke dingen om overdag open te kunnen zijn met een proeflokaal. 

Bier van Mommeriete

Mommeriete Brouwerij vanaf buiten Inmiddels heeft Bierbrouwerij Mommeriete een aardig assortiment aan verschillende bieren opgebouwd. Zo heeft de brouwerij een Blond bier, een Weizen en een Bock bier in het assortiment, maar de brouwerij brouwt nog veel meer speciaalbieren.

De bieren van Mommeriete worden gebrouwen in een schipperscafé uit 1857. Toen het pand werd gekocht was het zo klein dat er nauwelijks mensen terecht konden. Er moest bijgebouwd worden, maar dan wel in oude stijl. Het dak werd doorgetrokken om een grote overkapping met een open haard eronder te creëren. Er werd een vleugel bij aangebouwd met een grote toegangspoort. Het terrein werd opgeschoond en van een omheiningsmuur voorzien.

Toekomstplannen

De bierbrouwerij uit Gramsbergen heeft geen concrete toekomstplannen. De brouwerij heeft als doel om te bier te blijven brouwen waarbij smaak voorop staat. De brouwerij hoopt dat ze in de toekomst nog meer mensen blij kunnen maken met de bieren die zij brouwen. 

Bier kopen van Mommeriete

Als je bier van de brouwerij online wilt bestellen, kun je contact opnemen met de brouwerij. De brouwerij is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10:00 tot 18:00 voor de verkoop van de bieren.

3. Dutch Border Craft Beer

Dutch Border Craft Beer logo Dutch Border Craft Beer staat op plek 3 bij de best beoordeelde brouwerijen van Overijssel. Deze brouwerij is gelegen in De Lutte. 

- Brouwerij score: 3,62/5 (3.911 ratings)
- Beste bier: Sugar Moon Maple Dance BA Bourbon Maple Syrup 3,93/5 (151 ratings)

Over de brouwerij

Dutch Border Craft Beer is een initiatief van Søren Berghout, eigenaar van Brouwerij de Filantroop (Brouwerij Lossers Gruitrecht) en Roy Verheijen, eigenaar van Brouwerij de Smokkelaar. Søren vertelt: "Door een collaboration van een aantal jaren terug met als bier 'Icebreaker' en later icebreaker Barrel Aged Cognac, hebben we na het succes van dit bier samen de stap gezet naar het beginnen van een nieuwe lijn genaamd 'Dutch Border Craft Beer'. Dutch Border omdat wij trots zijn op ons Nederland en de streek waar wij vandaan komen (aan het grensgebied van Duitsland)."

Inmiddels gaat er flink wat tijd zitten in de brouwerijen voor Roy en Søren. Roy is naast zijn eigen brouwerijen ook actief als vaste brouwer van Brouwerij Huttenkloas. Søren is op dit moment één tot anderhalve dag per week bezig met o.a. de verkoop van onze bieren. "Laten we zeggen dat wat begon als hobby, steeds meer uit de hand loopt. In de goede zin van het woord ." De Smokkelaar en Filantroop logo

Bieren en toekomstperspectief

Er zijn inmiddels al veel bieren op de markt van de twee brouwers uit Overijssel. Naast de bieren van Dutch Border Craft Beer zijn de heren ook trots op bieren van De Smokkelaar en De Filantroop. 

Søren over de verschillende bieren: "Zowel Roy als ik hebben beide natuurlijk veel met onze allereerste bieren. Voor mij is dat 'de Filantroop Tripel' en voor Roy is dat 'La Ipa Bonita' van De Smokkelaar. Daarnaast zijn we met Icebreaker Quadrupel (collab) en met de Juicy Yankee van Dutch Border Craft Beer al eens ABT- flesbier van de maand geweest voor heel Nederland. Op dit moment, dan spreek ik voor mijzelf, ben ik erg trots op het bier in onze vaste lijn genaamd 'Down Under - Galaxy Blond'. Een blond bier gebrouwen met Galaxy hop uit Australie. Waar we wat Untappd betreft goed op scoren zijn o.a. onze Barrel Aged bieren. We hebben nu in korte tijd meer dan 20 Barrels opgekocht. In onze nieuwe lijn zijn daar o.a. uitgekomen een Barley Wine op Rum vaten uit Fiji (Veni Vidi Fiji), en een Stout (Sugar Moon Maple Dance) gelagerd op Maple Syrup vaten uit Canada uitgekomen. Er volgen er dus de komende tijd nog veel meer..."

Met het oog op de toekomst drukken de mannen van Dutch Border Craft Beer zich voorzichtig uit. "Daar moet je op dit moment voorzichtig mee zijn. Helemaal gezien het niet de meest gunstige periode is wat de horeca en bierwereld betreft. Laten we als brouwers/brouwerijen/horeca elkaar zoveel mogelijk steunen en helpen. Natuurlijk proberen we een sterke naam neer te zetten/te behouden wat onze bieren en brouwerijen betreft. Wat de toekomst dan mag brengen gaan we zien."

Dutch Border bier kopen

De bieren van Dutch Border (De Smokkelaar en De Filantroop) zijn fysiek te koop in heel Twente en delen van Overijssel. Vooral slijterijen, sommige supermarkten en uiteraard de horeca. Online zijn de bieren ook te vinden bij een aantal grote websites. Søren: "Wat dat betreft kan iedereen in Nederland onze bieren kopen en hopen wij uiteraard nog vele klanten in het hele land te mogen bedienen met onze bieren die wij met trots hebben gebrouwen."

In de prijzen

Tijdens de Dutch Beer Awards 2021 heeft het bier Tangaroa New Zealand DIPA van De Smokkelaar goud gewonnen in de categorie Double / Imperial IPA. Het bier Tasty Polka van Dutch Border Craft Beer won een bronzen medaille in de categorie Weizen. 

2. Berghoeve Brouwerij

Berghoeve Brouwerij staat op plek 2 bij de best beoordeelde brouwerijen van Overijssel. Deze brouwerij is gelegen in Den Ham. 

- Brouwerij score: 3,63/5 (56.735 ratings)
- Beste bier: VAT#34 Zwarte Snorre Barrel Aged Balmenach Whisky 4,22/5 (278 ratings)

Berghoeve Brouwerij buiten

Lees ook

Over de brouwerij

Berghoeve Brouwerij is een familiebrouwerij gelegen aan de schitterende Mageler Es in het Twentse Den Ham. Berghoeve wordt gerund door het brouwers echtpaar Jurgen en Geralda Bootsveld. Door van meet af aan te kiezen voor strakke principes en zelf het groeitempo te bepalen is een onafhankelijke en succesvolle brouwerij ontstaan. Berghoeve’s definitie van succes is namelijk niet alleen afhankelijk van volumes.

Door geduldig te zijn, het consequent werken aan de kwaliteit van het bier en het ontwikkelen van bijzondere stijlen waardeert een bepaald publiek Berghoeve steeds meer. Een flink deel van de bieren verkoopt zich door mond op mond reclame (tegenwoordig via Untappd) en zodoende zitten we nu op een 200 – 250 HL per jaar.

An sich is dit volume voor een commerciële brouwerij niet groot, maar Berghoeve heeft in al die tijd de kosten laag gehouden: geen huur, geen personeel en geen leningen. Dit volume is voldoende om goed van te kunnen bestaan.

Jurgen: "Doordat er relatief weinig druk op het verkopen staat zijn we in staat om verder te kijken dan puur bier brouwen. Zo hebben we de mogelijkheid om mooie samenwerkingen aan te gaan met andere ondernemers of partijen. Iets wat we de komende jaren nog graag gaan uitbouwen."

Ontstaan

Berghoeve Proeflokaal Jurgen en Geralda hebben elkaar leren kennen op de opleiding Levensmiddelentechnologie in Bolsward. Tijdens deze studie wordt je opgeleid om te gaan werken in de levensmiddelenindustrie. Je krijgt dan de verschillende technologieën zoals vlees-, zuivel- en drankentechnologie.

Tijdens deze laatste deelstudie zijn wij in 1993 in aanraking gekomen met het bierbrouwen. Sinds die tijd zijn we al amateurbrouwers en toen we in 2002 een voormalige boerderij betrokken (het ouderlijk huis van Geralda) kwamen we langzaam maar zeker op het idee om een eigen ambachtelijke brouwerij te beginnen. Deze zag in 2010 het daglicht en daarmee bestaan we nu dus ruim elf jaar. Anno 2021 runnen Jurgen en Geralda de brouwerij en het proeflokaal méér dan fulltime.

"In bierbrouwen kun je ontzettend veel creativiteit kwijt. Als je dit kunt verkopen aan je klanten, dan heb je alleen maar lachende gezichten en wat wil je nog meer?"

Berghoeve in de top 5

Jurgen plaatst kanttekeningen bij lijstjes die op een bepaalde manier worden samengesteld: "Bij elke lijst gebaseerd op Untappd zijn altijd kanttekeningen te plaatsen zijn, zoals: hoeveel check-ins heeft een brouwerij, hoeveel soorten voeren ze, welke stijlen voeren ze enz. Al deze gegevens moet je meewegen in de beoordeling en waardering van een brouwerij. We voeren een breed en variërend assortiment, hebben relatief veel check-ins en zijn trots dat we desondanks zoveel mensen blij hebben kunnen maken dat we gemiddeld gezien bij de meest gewaardeerde brouwerijen van Oost Nederland horen."

Bier van Berghoeve

Barrel Aged bieren proeven in de Berghoeve brouwerij Berghoeve Bier is er in veel verschilende smaken. "Wij zijn trots op al onze bieren, anders zouden we het niet in het assortiment opnemen. Iedere stijl heeft zijn mooie kanten. De Barrel Aged bieren springen er natuurlijk uit op Untappd, maar wat bijvoorbeeld een heel bijzonder bier is in ons standaard assortiment is de “Wastatan?”. Dit is een zogenaamde Smooth Dark Ale. Dit bier is in geen enkele categorie te vangen. Het is geen scotch ale, het is geen stout, maar smooth... met een mooie cacao toets."

"Onze bieren zijn in de regel erg zacht door het mooie waterprofiel. Daarnaast maken we uitgesproken bieren zonder de balans te verliezen. Het moet wel een bier blijven. Wij runnen onze brouwerij met balans en een bepaalde nuchterheid en dat vindt je terug in onze bieren, maar ook in onze uitstraling zoals de etiketten."

Doel van de brouwerij

"Wij leven onze droom op dit moment. De brouwerij is gelegen op ons eigen erf. De bieren verkopen bijzonder goed. In 2020 hadden we bijvoorbeeld een groei van 20%, zonder dat we verkopers “de weg opsturen”. We hopen de komende jaren (nog) meer te kunnen werken aan onze kwaliteit en zodoende nog meer mensen te kunnen overtuigen van ons verhaal.

De groei van de brouwerij zal niet zitten in het sterk vergroten van het volume, maar meer in de ontwikkeling van het verhaal “Berghoeve”. Denk daarbij aan het verminderen van de milieudruk (carbon footprint), gebruik lokale grondstoffen, ontwikkeling biodiversiteit etc."

Bier proeven van Berghoeve

Berghoeve verkoopt zijn bieren via hun eigen webshop en het is ook mogelijk om bij de brouwerij de bieren te proeven. Berghoeve heeft hier arrangementen voor die te zien zijn op de site van de brouwerij. Daarnaast is het bier landelijk verkrijgbaar, bij slijters en verschillende webshops.

Berghoeve bier ingeschonken tijdens zonsondergang

1. Zwarte Parochie

Zwarte Parochie staat op de eerste plaats bij de best beoordeelde brouwerijen van Overijssel. Deze brouwerij is gelegen in Almelo. 

Zwarte Parochie brouwerij logo - Brouwerij score: 3,68/5 (1.409 ratings)
- Beste bier: HEER van Almelo 3,71/5 (343 ratings)

Eigenaar Menno de Braak heeft zich verdiept in speciaalbier en hij wilde eens proberen om een eigen bier te brouwen. Hierdoor kon hij zijn eigen bier maken en experimenteren met allerlei ingrediënten en smaken.

Over Zwarte Parochie

Menno de Braak is jaren geleden in aanraking gekomen met speciaalbier door reisjes te maken naar België en Amerika. 

"Met name in Amerika waar een hoop nieuwe stijlen vandaan komen en de sfeer die de kleine brewpubs hebben vond ik erg gaaf. Hierdoor ben ik mij meer gaan verdiepen in speciaalbier en besloot om zelf ook eens te gaan brouwen. Ik begon met een klein setje en inmiddels heb ik een wat grotere set om redelijke oplages in te kunnen brouwen."

Inmiddels is Menno fulltime bezig met het brouwen bij de Zwarte Parochie. Door de wat grotere set die hij heeft aangeschaft kan hij de vraag voor het bier makkelijker aan. 

Bieren van de brouwerij

Zwarte Parochie bieren voor vuurkorf Na veel geëxperimenteerd te hebben met ingrediënten en smaken is de Zwarte Parochie eind 2020 opgericht en het heeft de brouwerij al verschillende soorten speciaalbier op de markt gebracht. Zo heeft het een India Pale Ale, Stout bier en een Tripel, maar de brouwerij heeft nog veel meer bieren in het assortiment. Zwarte Parochie probeert dan ook bieren te brouwen die bij de doelgroep van de brouwerij passen, maar ook gewoon de bieren die Menno leuk vindt om te brouwen. 

Toekomstperspectief

Het doel van Menno is om op korte termijn een proeflokaal te openen waar zijn bieren kunnen worden geproefd. "Ik denk dat er nog genoeg ruimte is voor meer lokaal opererende brouwerijen en dit maakt steden ook leuk om te bezoeken. Het is ook leuk om te zien om in je proeflokaal je klanten te ontvangen en dat je ze ziet genieten van het product dat jij maakt."

Bier kopen van Zwarte Parochie

De bieren van de Zwarte Parochie zijn vooral in Almelo te verkrijgen. Slechts mondjesmaat wordt het bier ook buiten de stad verkocht, bijvoorbeeld bij Pakhuis Twente. Het bier is inmiddels in alle slijterijen, delicatesse zaken en supermarkten van Almelo te vinden. Daarnaast zijn de bieren ook online te koop via de Zwarte Parochie webshop

Zwarte Parochie bieren en bierpakketten

Veelbelovende brouwerijen

Bij het selecteren van brouwerijen voor deze blog hanteren we een minimum van 1.000 ratings. Hierdoor krijg je een top 5 van brouwerijen die al langer bestaan en een breed assortiment aan bieren hebben. Om de kleine brouwerijen niet te vergeten hebben wij een aantal brouwerijen geselecteerd met een hoge rating maar die onder de 1.000 ratings zitten. Dit zijn dan ook veelbelovende brouwerijen die je in de gaten moet houden.

- Brouwerij Tanklokaal 3,75/5 (713 ratings)
- Brouwerij De Ceijser 3,62/5 (822 ratings)

Brouwerij Tanklokaal

Tanklokaal bieren met glas Wouter en Jelle zijn in 2017 begonnen met het ontwikkelen van eigen bieren en recepten. Ze zaten op een zomeravond in de tuin te genieten van lokaal speciaalbier. Toen dachten ze: "dit kunnen wij ook." Na wat kennis opdoen door boeken te lezen en op internet rond te kijken gingen de jongens aan de slag.

"Het begon allemaal met de potten en pannen van oma in de keuken. Vervolgens "verhuisden" wij naar het tanklokaal van de voormalige boerderij van Jelle zijn ouders en hadden hier onze eigen brouwketeltjes. Ons eerste bier kwam in de zomer van 2020 op de markt. Nog steeds ontwikkelen wij hier de recepten die later gebrouwen worden in een professionele brouwerij. In het “tanklokaal” maken we de lekkerste recepten voor een heerlijk “biertje uut de buurte”. Elk biertje heeft zijn eigen verhaal, gebaseerd op een lokale sage."

Bier van Wouter en Jelle

Wat het bier bijzonder maakt is dat de mannen het bier een eigen karakter geven. Wouter en Jelle houden zelf van lekkere doordrinkbare bieren met een fruitig karakter. Dit is terug te vinden in de bieren van Bierbrouwerij Tanklokaal. Elk bier dat ze maken is gebaseerd op een lokale sage. Een verhaal uit de omgeving, mede hierdoor is het populair. Dat maakt het zo uniek. Het is een mooi product geworden voor de streek.

"Recepten ontwikkelen is onze favoriete bezigheid. Als we een goed recept hebben gaan we het brouwen. We hebben het in ons hoofd en zetten het om werkelijkheid. Daarna proeven. Dat is ook altijd top! Het gehele proces is gewoon super."

Toekomst van de brouwerij

Jongens genieten van bier van Tanklokaal Het doel is om meer bieren op de markt brengen. Omdat ze de recepten zelf ontwikkelen en een unieke smaak aan het bier willen geven duurt het uitbrengen van een bier wat langer dan gemiddeld. Het doel is elk jaar een nieuw bier uit te brengen. Wouter en Jelle willen over een aantal jaar kunnen zeggen dat ze een mooie serie aan unieke lokale speciaalbieren hebben waar mensen samen met hen van kunnen genieten.

Bieren kopen van Tanklokaal

De bieren van Brouwerij Tanklokaal zijn online te bestellen via de website www.brouwerijtanklokaal.nl. Bezoek hun webshop voor de verkrijgbaarheid van de bieren. 

Brouwerij De Ceijser

Brouwerij De Ceijser logo In het mooie dorpje Tilligte ligt midden in het centrum de brouwerij van de Ceijser. Wat ooit begon als hobby heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een klein bedrijfje. In 2015 is de Ceijser ontstaan in een klein schuurtje achter het huis waar hobbymatig werd geëxperimenteerd. Tijdens dit proberen bleek dat de experimenten bij velen in de smaak vielen. Het is dan ook geen geheim dat er flink werd genoten van dit experimentele gerstenat. De verhalen gingen snel in de rondte en de brouwer bleef maar brouwen met zijn 20 liter keteltje.

Na de verhuizing van de brouwer vanuit Losser naar zijn lievelingsplek Tilligte was het tijd om de zaken goed aan te pakken. Na een grondig onderzoek in samenwerking met de gemeente bleek dat er mogelijkheden waren om aan huis een kleinschalige brouwerij te starten. Op 8 januari 2018 was het dan zover en is de Ceijser officieel de boeken in gegaan als brouwerij.

Nog steeds werd er gebrouwen in een 20 liter pan, maar in Tilligte was deze pan al snel te klein en werd er geïnvesteerd in een nieuw brouwhuis met een capaciteit van 130 liter. Dit nieuwe brouwhuis biedt mogelijkheden om elke week +/- 100 liter bier te brouwen zodat de huidige klantenkring kan worden voorzien van bier.

Bier van de brouwerij

De brouwerij is begonnen als hobby waardoor recepten ook worden ontwikkeld zonder commerciële bedoeling. Het komt er op neer dat de brouwerij bieren maakt die zij zelf lekker vinden om te drinken. Uitbreiding voor de brouwerij is erg lastig omdat De Ceijser een vergunning heeft voor 1 hectoliter per week. Dat komt omdat de brouwerij in een garage van een woonwijk zit. 

Bieren ontdekken van De Ceijser

Brouwerij De Ceijser heeft tijdens de coronacrisis een webshop gebouwd. Hier zijn dan ook de bieren van Brouwerij De Ceijser te koop.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl