Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Top 5 biersteden in Europa

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Top 5 biersteden in Europa

2 maart 2016 door Biernet Redactie

Combineer een stedentrip en de passie voor bier door een bezoek aan de beste biersteden van Europa.  Gelukkig kan je de trip beginnen in eigen land!

Bierkaart van Europa

Een eerder artikel ging over een bierranking van Europese landen. Na het opstellen van die ranking kon geconcludeerd worden dat je niet ver hoeft te reizen om de drie beste bierlanden van Europa te bezoeken (Nederland, Duitsland en België).

Nu is er een top 5 samengesteld met de beste biersteden van Europa. Gelukkig kan de bier-stedentrip gewoon in eigen land beginnen.

Praag (Tsjechië)

Tsjechië staat in de bierranking op plaats 10.

Tsjechië bierlandOndanks dat Tsjechië 'slechts' op de 10e plek staat, is Tsjechië wel het land met de hoogste bierconsumptie. Buiten dit feit om wordt er in Praag kwaliteit geschonken en betaal je nog niet eens 2 euro voor een halve liter bier en heb je de optie om bier te drinken in een echte bierspa. Hierdoor is Praag zeker een geschikte bierstad.

Dublin (Ierland)

Ierland staat in de bierranking op plaats 7.

Ierland bierlandIerland staat bekend om Guinness. Guinness heeft ook een grote rol gespeeld bij de positie op de bierranking van Ierland. Omdat Guinness uit Dublin komt, mag deze stad zeker niet ontbreken in de top 5. 

Verder is het bier drinken in Dublin enorm gezellig. De stad heeft tuim 800 pubs met in (bijna) alle pubs live muziek!

Amsterdam (Nederland)

Nederland staat in de bierranking op plaats 3.

Lees ook

Nederland bierlandUiteraard mag Amsterdam niet worden vergeten in de top 5 van beste biersteden. Met alle terrasjes op het Leidseplein en het Rembrandtplein die in de zomer overvol zijn, is het een place to be om bier te drinken. Ook heeft Amsterdam veel verschillende (kleinere) brouwerijen

Natuurlijk is Amsterdam ook de stad achter het wereldberoemde merk Heineken. Hier kun je via de Heineken Experience alles over te weten komen!

München (Duitsland)

Duitsland staat in de bierranking op plaats 2.

Duitsland bierlandMünchen is de plek waar je vanaf 12:00 uur aan de pullen bier zit en waar een klein biertje gelijk staat aan een halve liter. Deze pullen bier kunnen gedronken worden in de vele biertuinen die München heeft. Waar Nederland beschikt over één biertuin, beschikt alleen München er al over 36!

Buiten de biertuinen om heeft München ook het grootste bierfeest dat er bestaat, het enige echte Oktoberfest.

Brussel (België)

België staat in de bierranking op plaats 1.

België bierlandBelgisch bier wordt over de hele wereld geschonken. In het buitenland maken cafés zelfs ruimte vrij voor een speciaal Belgisch biermenu! In België zelf bieden cafés uiteraard ook een enorm aantal Belgische bieren.

Brussel beschikt over enorm veel brouwerijen en cafés, in het café Delirium hebben de gasten keuze uit 2.000 verschillende bieren. In Brussel is het (net als in veel andere plaatsen in België) heel normaal dat ieder bier ook daadwerkelijk in een eigen glas wordt geschonken.

Beer citytrip