Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Weizen brouwen - Deel II | Brew Monkey

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Weizen brouwen - Deel II

8 december 2018 door Redactie Biernet

Het bottelen van ons eigen bier verliep soepel. Alleen waren we het suikerwater vergeten, wat zorgt voor de nagisting. Uiteindelijk was het bier na een maand wachten goed te drinken! We zijn trots op onszelf.

Bottelen Brewmonkey Weizen bier

Bottelen 

In het eerste blog over onze brouwpraktijken was te lezen dat het bier was uitgegist. Bottel je te vroeg dan kan een te hoge koolzuurdruk leiden tot ontploffende flesjes. 

We hadden een begin SG van 1060 en een eind SG van 1020. Volgens de volgende formule (alcoholpercentage = ((begin SG - eind SG)) x 0,135) komen we uit op een alcoholpercentage van 5,4%.

Bier bottelen bij het brouwen van Brewmonkey Weizen bier

Los nu 7 gram suiker per liter bier op in een beetje warm water. Voeg dit suikerwater toe aan het bier. De suiker zorgt voor hergisting op de fles. Gebruik nu het tapkraantje om je flesjes tot 2 centimeter onder de rand af te vullen. Sluit ze met een kroonkurk en zet de flesjes minimaal 2 weken weg. Hierna kun je al genieten van je eerste biertje, maar geduld wordt beloond want hoe langer je wacht hoe lekkerder het wordt! Proost Brew Monkey.

Lees ook

Flessen afvullen

Helaas waren we zo enthousiast dat we konden gaan bottelen dat we vergeten waren om suiker toe te voegen aan het brouwsel. We hebben dit uiteraard alsnog gedaan en hebben de flesjes laten rusten in een ruimte waar de temperatuur schommelde tussen de 15 en 23 graden Celsius.

We hebben het bier zo'n 4 weken laten hergisten op fles. Na een maand wachten hebben we er zeker van gesmuld. Zeker niet slecht voor een beginner!

Het brouwen van het bier, ons bier, vonden we ontzettend leuk om te doen. We bedanken Brew Monkey hartelijk. Het is zeker een karwei en bij ons is het ook niet perfect verlopen de eerste keer. Maar je weet wat ze zeggen: Oefening baart kunst. Dus wij gaan het zeker nog een keer proberen!

Brewmonkey Weizen bier in de fles

Bier, bier en nog eens bier!