Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

6 laag alcoholische bieren onder de 5%! | blog

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zes laag-alcoholische bieren onder de 5%!

27 april 2018 door speciaalbiertjesblog.nl

In deze blog vertelt Amanda van de speciaalbiertjesblog over zes laag-alcoholische bieren. De speciaalbieren die ze noemt bevatten minder dan 5% alcohol!

6 laag alcoholische bieren onder de 5%!

0,5% VandeStreek bier - Non Alcoholic IPA 

Vandestreek non alcoholic ipa Heerlijk! De fruitige zoete geur (voornamelijk perzik) van de Playground Non Alcoholic IPA komt me meteen tegemoet zonder dat ik daarvoor mijn neus in het glas hoefde te steken. Het bier is wat wazig en oranje gekleurd. Ook in de smaak bevalt het bier mij goed.

Hij is goed bitter maar ook lekker fruitig, het staat goed met elkaar in balans. Vergeleken bij de stout hieronder en bij veel andere non alcoholische bieren is de body van dit bier goed, niet te dun/te waterig. De bitterheid blijft lang aan en het bier werkt dorstlessend. Jum! Een goed alternatief voor als je eens geen alcohol mag maar wel zin hebt in bier. 

0,5% Big Drop Brewing Co - Milk Stout

stout alcohol vrij Mijn eerste stout zonder alcohol. Meestal drink ik ze juist graag hoog in alcohol, we zullen zien. Dit bier is gebrouwen door Big Drop Brewing Co. uit Engeland. Deze brouwerij heeft zich gespecialiseerd in laag alcoholische bieren. Zo hebben ze ook een lager, pale ale en een spiced ale van 0,5%.

Het donkerbruine bier heeft een wat muffige koffie geur. De body van het bier is dun, maarja wat kan je ook verwachten van een alcoholvrij bier. Qua smaken komt de koffie weer terug, het is een gebrande maar ook gerookte smaak.

Verder heeft het bier niet echt diepgang, en ik moet toch echt wennen aan de waterige body. Maar aan de andere kant, een stout zonder alcohol, ja daarvoor heeft hij alsnog redelijk wat smaak. Al zou ik zelf gewoon toch echt liever een gewone stout drinken, en een glas water in het geval dat ik bijvoorbeeld geen alcohol mag om een bepaalde reden.

3,5% Grolsch - Session IPA

Grolsch session IPA De Session IPA was oorspronkelijk een experiment uit de proefbrouwerij van Grolsch. Het bier kreeg echter zoveel positieve reacties dat Grolsch besloot om hem vast in het assortiment op te nemen.

De Session IPA heeft een stevige witte schuimkraag. Het bier zelf is mistig en heeft een donkergele/oranje kleur.

Qua geur is het bier fris en hoppig, citrusvruchten en grapefruit zijn het meest te onderscheiden. Het bier zelf is fris van citrus, soepel, wel wat licht van smaak en bitter in de nasmaak. 

3,8% Brewdog - Dead Pony Club

Dead pony club De Dead Pony Club heeft sterke aroma’s van tropisch fruit en citrus. De smaak van dit laag alcoholische bier is mooi krachtig.

Het aanwezige koolzuur maakt het bier lekker fris en de gebruikte hopsoorten creëren smaken van limoenschil en citroengras. Het bier heeft een goeie body en door de lage bitterheid is dit een soepel bier om te drinken. 

Wil je een Brewdog bier proberen met nóg minder alcohol? Probeer dan de Nanny State eens. 

Lees ook

4,8% Brouwerij Kompaan - Thierry Sauvage

De Thierry Sauvage is één van de bieren uit de Foreign Legion serie van Kompaan. Het is een saison met veel schuim en koolzuur. De geur van het bier is licht zurig en ruikt naar citrusvruchten.

Qua smaak is het bier net wat te licht/te dun, maar hij is wel erg verfrissend. Het bier is zowel wat droog, als een klein beetje bitter en licht kruidig. Het is een verfrissend en dorstlessend biertje met veel koolzuur. 

Het bier is gebrouwen door Kompaan Bier uit Den Haag. Dit bier won brons tijdens de Dutch Beer Challenge 2017.

4,7% Bird Brewery - Fuut Fieuw

fuut fieuw De Fuut Fieuw is een bruin gekleurd bier met een stevige schuimkraag. Het bier heeft een typische IPA geur al is deze niet zo extreem zoet. Ondanks dat het een laag alcoholisch bier is heeft de Fuut Fieuw een mooie volle stevige body.

Hij is best bitter, de citrus komt je tegemoet. Maar op één of andere manier blijft het bier toegankelijk en fris. De bitterheid werkt zo lang door dat ik hem nog proef als ik het bier al een tijdje op heb.