Briquette

Dit uit Frankrijk afkomstige drankspel werd rond 1700 voor het eerst in Nederland gespeeld. Het werd toentertijd ook wel bekend onder de naam 'Hoocher zoniet Laachger'.

Soort drankspel:Kaartspel
Minimaal aantal personen:2
Maximaal aantal personen:Geen maximum
Moeilijkheidsgraad:Makkelijk
Niveau:Beginnende drinkers
Tijdsduur:30-60 minuten
Toegevoegd op:18-01-2007
Toegevoegd door:Gerard

Benodigdheden

Tijdens dit spel heb je speelkaarten en voldoende drank nodig.

 

 

Spelregels van Briquette

De kaarten worden geschud en gesloten op een stapel gelegd. De bovenste kaart wordt geopend en open naast de gesloten stapel kaarten gelegd. (Deze kaart is de basis voor de stapel gespeelde kaarten).

Afhankelijk van de gekozen spelrichting (tegen de klok in is een leuke variant), vraagt de dealer de persoon links of rechts van hem of hij denkt dat de volgende kaart hoger of lager is dan de eerste gespeelde kaart. De dealer toont de volgende kaart aan de deelnemers en legt deze open op de eerstgespeelde kaart. Indien de speler een fout antwoord geeft, moet deze de inhoud van zijn glas atten. De volgende speler moet nu de vraag beantwoorden. De laatst getrokken kaart wordt telkens vergeleken met de te trekken kaart. Wanneer de dealer aan de beurt is stelt hij de vraag aan zichzelf. Indien alle kaarten gespeeld zijn, kan ervoor gekozen worden opnieuw te beginnen.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

blinq op 26-01-2007 om 18:43:03

mwa...

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!