Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierrede 2022 door bierambassadeur Rick Kempen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierrede 2022 door bierambassadeur Rick Kempen

20 september 2022 om 13:11

Bier blijft een veel gedronken drank in Nederland. In de bierrede 2022 neemt Rick Kempen ons mee door de Nederlandse biercultuur en wat ons te wachten staat op biergebied.

Bierambassadeur Rick Kempen met een glas bier in de hand tijdens de bierrede
koffertje voor de bierrede
Verschillende soorten bier

Bierkoning Rick

Op Prinsjesdag is bierambassadeur Rick Kempen (Bier&cO) gepromoveerd tot Nederlandse bierkoning. In zijn bierrede neemt hij ons mee door de Nederlandse biercultuur. Wat zijn de actuele trends, kansen en bedreigingen voor ons bierliefhebbers?

In 2021 was één op de acht gedronken bieren een speciaalbier. Een gezonde groei van zo'n zeven procent. Ook het alcoholvrije bier blijft aan populariteit winnen: de consumptie daarvan is in de afgelopen tien jaar met 500% toegenomen. 

Accijns op bier verandert

De regering is bezig om de accijnswetgeving grondig te herzien, zodanig dat juist de kleinere, onafhankelijke brouwerijen er hard door zullen worden getroffen. Juist de ambachtelijke, zwaardere speciaalbieren zullen flink duurder worden en daarmee dreigt de bloeiende biersector een flinke klap te incasseren. Rick doet daarom een oproep aan alle Nederlandse bierliefhebbers.

Bekijk meer interessante filmpjes over bier.