Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

125 Nederlandse bockbieren op de markt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

125 Nederlandse bockbieren op de markt

06 oktober 2015 om 13:03

Nederlandse brouwers komen dit jaar met 125 herfstbockbieren, een flinke toename ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers.

Glazen bier met bokbier

125 herfstbocken

Vorig jaar bleef de teller qua verschillende aantallen bockbieren nog steken op negentig. Voor de Nederaldse Brouwers geldt de eerste maandag in oktober traditioneel als de opening van het bockbierseizoen, ook al zijn de herfstbokbieren al veel eerder in de supermarkt en horeca verkrijgbaar. "Met ruim 125 nieuwe herfstbockbieren dit najaar, heeft de consument veel keuze. Bockbier is een prachtig seizoensbier dat zich bij uitstek leent om te combineren bij mooie gerechten", zegt Directeur Cees-Jan Adema van de Nederlandse Brouwers.

Meer bokbier gedronken

De meerderheid van de bierdrinkers (64 procent) drinkt wel eens bier bij het avondeten blijkt uit het het Nationaal Bieronderzoek*. Bijna vier op de vijf (78 procent) drinkt wel eens een speciaalbier, zoals bockbier. Mensen maken steeds bewustere keuzes op het gebied van eten en drinken en de keuze voor een type speciaalbier hangt dan ook af van het seizoen (36 procent) en het moment (33 procent). De belangrijkste rol bij de keuze voor een speciaalbier is de smaak (69 procent). Vrouwen laten zich in de keuze voor een  speciaalbier met name leiden door de smaak (69 procent), maar de keuze wordt ook vaak afgestemd op het seizoen (39 procent).

Bokbier in de aanbieding

Veel supermarkten en slijterijen hebben deze periode bokbieren in de aanbieding. Veelal zijn sixpacks flesjes in de aanbieding, maar er zijn ook hefstbokbier aanbiedingen van blikken of soms zelfs van een 1,5 liter fles Grolsch Herfstbok. Deze flessen zijn zeer geschikt voor een diner met combinatie bokbier en lekker eten. Zo komen restaurants met speciale arrangementen. Adema: "Consumenten kunnen in november bockbier & spijs combinaties gaan proeven bij restaurants door heel Nederland. Via IENS worden deze bockbiermenu’s aangeboden."

Lees ook

bokbierfestivalBokbier evenementen

In Nederland worden er dit jaar weer veel bokbier festivals en proeverijen georganiseerd. De ideale manier om op een leuke en gezellige manier verschillende herfstbokken te proberen. 

Van 23 t/m 25 oktober vindt het grootste bokbierfestival van Nederland plaats: Het PINT bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Op dit bierfestival zijn meer dan 100 herfstbokken te proeven, ook van buitenlands bierbrouwerijen.

- Bekijk alle bokbier evenementen in Nederland.
- Is het bok of bock?
- Lees meer over bokbier.