Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

150 jaar Amstel: nu ook verkrijgbaar in China

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

150 jaar Amstel: nu ook verkrijgbaar in China

02 december 2020 om 16:11

Amstel Bier bestaat 150 jaar in 2020 en dat wordt op verschillende manieren gevierd. Het Amsterdamse pils zal dit jaar bijvoorbeeld voor het eerst in China worden geïntroduceerd.

Drie vaasjes Amstel op de bar met de tekst 'Proost op 150 jaar vriendschap' ernaast
Amstel logo
Amstel bier

Amstel sinds 1870

Op de site van de Heineken Collection is het volgende te lezen over de historie van Amstel Bier:

In 1870 vestigden Charles de Pesters en Johannes van Marwijk Kooy brouwerij De Amstel aan de Mauritskade in Amsterdam. De eerste klanten van Amstel waren caf?s, bierhuizen en restaurants in Amsterdam. De expansie van het afzetgebied vond spoedig plaats en werd mede mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van het spoorwegennet.

Lees ook

Na bijna een eeuw zelfstandigheid werd het biermerk in 1968 ingelijfd door Heineken. Er is nog tot in de jaren tachtig biergebrouwen in de brouwerij aan de Mauritskade. In de ruim veertig jaar die er sinds de fusie verstreken zijn is Amstel Heinekens belangrijkste zustermerk geworden. Het omzetvolume is in deze periode vertienvoudigd. En het merk Amstel heeft door sponsoring van belangrijke evenementen nationaal en internationaal enorme naamsbekendheid verworven.

Amstel in China

Om de verjaardag van Amstel te vieren heeft Heineken besloten om Amstel pils in de grootste biermarkt ter wereld te introduceren: China. Amstel was al in 116 landen verkrijgbaar. Het bier wordt in een aantal regio's in het zuiden en oosten van China geïntroduceerd. In de grootste biermarkt ter wereld werkt Heineken samen met China Resources Beer. Het is gebruikelijk dat buitenlandse merken een lokale partner hebben om zaken te doen in China.