Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amstel Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amstel Brouwerij

Amstel Brouwerij is gevestigd in Amsterdam in Nederland. Deze brouwerij had 6 bieren in het assortiment.

Amstel Brouwerij
Amstel Radler 0.0% Guarana-Limoen
Amstel Radler Limoen Munt alcoholvrij etiket

Gegevens brouwerij

Biermerken van Amstel Brouwerij


Voeg nu een bier toe van Amstel Brouwerij!

Niet meer gebrouwen

 • Amstel Radler Appel - Limoen - Radler - 2%

  Amstel Radler Appel-Limoen is een verfrissende mix van Amstel Bier, sprankelend water, appelsap en limoensap. Door deze bijzondere combinatie heeft het een heerlijke en unieke smaak.

 • Amstel Radler Appel Limoen 0.0% - Radler - 0%

  De frisse smaak van Amstel Radler Appel Limoen 0.0% komt door de toevoeging van de ingrediënten appelsap en limoensap.

 • Amstel Radler Guarana-Limoen 0.0% - Radler - 0%

  Amstel Radler Guarana-Limoen 0.0% heeft een frisse smaak en is een mix van Amstel 0.0% bier, limoensap met een boost van guarana. Guarina is een tropische bes met frisse smaak wat een natuurlijke energiekick geeft.

 • Amstel Radler Limoen-Munt - Radler - 2%

  Amstel Radler Limoen-Munt heeft een frisse smaak. Deze verfrissende smaak komt door de mix van Amstel Bier, limoensap en een vleugje munt. 

 • Amstel Radler Limoen Munt 0,0% - Radler - 0%

  Amstel Radler Limoen Munt 0,0% is een fris, alcoholvrij biertje Wat door een bijzondere combinatie van limoen en munt deze Radler een verrassende en frisse smaak geeft.

 • Amstel Radler Orange - Radler - 2%

  Door de zachte smaak van sinaasappelsap heeft Amstel Radler een heerlijke en toegankelijke smaak. Net zoals andere Amstel Radler varianten leent deze Radler zich ideaal voor die momenten waarop je verfrissing zoekt. Bijvoorbeeld na het sporten of een andere zware inspanning.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Grachten ijs

De Beiersche Bierbrouwerij de Amstel is in opgezet in 1870 door de firma De Pesters, Kooy en Co. (directeur Johan Hendrik van Marwijk Kooy ) Amstel is een biermerk van de Amstel Brouwerij. Op 11 juni 1870 werd de eerste steen gelegd van de brouwerij. In 1872 brouwde de Amstel Brouwerij jaarlijks al 10.000 hectoliter pils. Voor de koeling en opslag van het pils werd ijs uit de Amsterdamse grachten gehaald en in speciale dubbelwandige kelders opgeslagen. Aan het eind van de 19e eeuw wordt een koelsysteem uitgevonden en hierdoor worden o.a. brouwerij niet meer afhankelijk van de aanvoer van ijsblokken.


Amstel als brouwerij aangedronken

In eerste instantie werd het bier voornamelijk in Amsterdam gedronken. In de beginperiode verkoopt de brouwerij 90% van het geproduceerde bier in Amsterdam. Vooral de bezoekers van de jaarlijkse kermis op de toenmalige Botermarkt (het huidige Rembrandtplein) zijn grote afnemers. In 1873 drinken de kermisgasten zelfs zoveel, dat de brouwerij letterlijk droog komt te staan: alle voorraden raken op en Amstel kan gedurende drie weken geen bier meer leveren. Later werd het bier over heel Nederland verkocht en in 1883 werd er voor het eerst Amstel bier naar het Verenigd Koninkrijk en naar het voormalige Nederlands-Indië geëxporteerd.

Prijzenoorlog

Omstreeks 1886 is de brouwerij de grootste brouwerij van pils in Amsterdam. Heineken, dat eerder in Amsterdam startte, is de grote concurrent. Een pilsoorlog ligt op de loer. In de concurrentiestrijd verlaagt Amstel in 1887 de prijs van een liter bier naar 8 cent, terwijl een liter Heineken Bier 13 cent kost. Heineken reageert door een goedkoper bier uit te brengen onder de naam 'Gerst nr. 2'. Daardoor stijgt de verkoop enorm. Enkele jaren later slaat Amstel weer terug met een aanzienlijke prijsverlaging in het noorden van het land. Heineken moet wel meedoen. Maar later gaan Heineken en Amstel samenwerken. In de jaren twintig vormen ze samen met Brouwerij Oranjeboom "De Driehoek". Gezamenlijke belangen wegen blijkbaar zwaarder dan concurrentie-overwegingen. Van de prijzenoorlogen wordt uiteindelijk niemand beter, ze hebben alledrie last van de hoge bieraccijns en van de teruglopende kwaliteit van de benodigde bier-ingediënten.

Amstel en Heineken hand in hand op overnamenpad

In 1892 werd de naam omgezet in een naamloze vennootschap. In 1915 was de productie van Amstel vertwintigvoudigd en in 1926 nam Amstel een derde van de totale Nederlandse bierexport voor zijn rekening. In 1941 nam Amstel, samen met Heineken, het kapitaal van de Amsterdamse brouwerij Van Vollenhovens Bierbrouwerij aan de Hoogte Kadijk over. Deze laatste brouwerij werd 1961 gesloten.

Grooteste exporteur Nederland

In 1926 komt eenderde van de gehele Nederlandse bierexport voor rekening van Amstel. In 1937 introduceert de brouwerij de 'Amstel Stoop', een biercontainer met een inhoud van 10 liter voor thuisgebruik. Door de Tweede Wereldoorlog daalt de export sterk, maar al snel daarna groeien Amstels belangen in het buitenland weer spectaculair. Al in 1946 exporteert Amstel bijna de helft van de totale Nederlandse bieruitvoer.

Buitenlands avontuur

In 1954 begon Amstel met de bouw van een brouwerij in Suriname. Een jaar later was Amstel de eerste Nederlandse brouwerij die bier in blik exporteerde. In die tijd bedroeg de totale export van Amstel bier 101.000 hectoliter per jaar. In 1958 produceerde een aan Amstel gelieerde brouwerij in Jordanië haar eerste bier. Net als bij de brouwerij in Suriname, zijn brouwmeesters van Amstel ter plekke aanwezig om de kwaliteit van het bier te garanderen.
In 1960 werd de derde aan Amstel gelieerde brouwerij geopend. Dit was de Antilliaanse brouwerij op Curaçao. Twee jaar later startte de productie van Amstel bier onder licentie door de Almaza brouwerij in Libanon. In 1963 begon men met de bouw van nieuwe brouwerijen in Puerto Rico en Griekenland. Hoewel er dus steeds meer Amstel Bier geproduceerd wordt door lokale brouwerijen overzee, blijft de export vanuit Nederland ook groeien. Meer dan eenvijfde van het totale in Nederland geproduceerde volume is bestemd voor export naar ongeveer 120 landen over de hele wereld.
In 1964 introduceert de brouwerij in Nederland de zogenaamde fliptopper, een speciale flesdop die zonder hulpmiddelen met de hand kan worden geopend.

Overname door Heineken

In 1968 wordt de volgende mijlpaal bereikt: de Amsterdamse concurrent Heineken lijfde Amstel in. De grootste twee brouwerijen van Nederland worden samengevoegd tot één bedrijf. Daarmee versterken ze niet alleen hun posities op de thuismarkt, maar vooral ook op internationaal gebied. Bij één onderneming worden nu twee merken gebrouwen, elk met zijn specifieke eigenschappen en zijn eigen afnemers. Na het samengaan van Heineken en Amstel krijgt het Amstel-merk een nieuwe impuls en een eigentijds gericht. De brouwerij aan de Mauritskade werd gesloopt. Alleen het hoofdkantoor uit 1930, nu onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, is blijven staan.
In 1980 werd de brouwerij aan de Stadhouderskade gesloten en werd de productie in Nederland in zowel Zoeterwoude (pils) als 's-Hertogenbosch (speciale bieren, bijvoorbeeld Amstel bock) voortgezet.

Amstel Brouwerij in het nieuws

 • Beste Social Awards 2016

  4 biermerken maken kans op Beste Social Awards 2016

  Maar liefst 4 biermerken zijn genomineerd voor de Beste Social Awards 2016. Dit zijn de merken Heineken, Amstel, Bavaria en Brand.

 • Radler drinken

  Kassa Radler test

  Het TV programma Kassa heeft een aantal verschillende Radlers blind laten testen door vijf deskundigen.

  De bierkenners waren over veel radlers niet echt te spreken.

 • Amstel Radler nieuwe varianten

  Nieuwe Radlers van Amstel

  Brouwerij Amstel breidt haar Radler assortiment wegens succes opnieuw uit. 

  De nieuwe varianten zijn: Amstel Radler Limoen-Munt (tevens alcoholvrij) en Guarana-Limoen 0.0%.

   

3 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Stokhof (gast) op 04-08-2018 om 13:48:19

Waarom zit amstel radler citroen 0.0% niet in een krat? Mijn zoon drinkt het en nu zitten we iedere keer met losse flesjes. . Een krat is veel makkelijker. Want dan leggen die flesjes niet overal. Als mensen een paar flesjes willen kan dat altijd , maar de flesjes in een krat verkopen is moeilijk! Graag u reactie

Aafke (gast) op 01-06-2018 om 20:09:00

Ik ben heeeeeeeel erg teleurgesteld in amstel! Heb ik eindelijk een drankje gevonden die ik lekker vind, de amstel radler munt/citroen, is het nergens meer verkrijgbaar! Waarom?? Is het misschien nog ergens te krijgen, of te bestellen dan zou ik jullie heeeeeeeel erg dankbaar zijn.m.vr.gr. Aafke Kamstra

Nynke Huitema (gast) op 22-03-2014 om 15:31:06

Ik probeer deel te nemen aan de actie. Maak kans op drie kaarten voor de KNVB bekerfinale omdat ik een krat Amstel gekocht heb. Ik ga naar Amstel.nl en krijg te zien dat ik te jong ben om deel te nemen aan deze kans. Ik ben verdorie 53 jaar wat is dit voor idioot gedoe.

Zie meer reacties

Zie minder reacties