Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan Vriendenkringdag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

6e Vriendenkringdag van Hertog Jan

03 april 2014 om 17:25

Dinee Café De Kempen in het Brabantse Knegsel is uitgeroepen tot 'Vriendenkring Hertog Jan café van het jaar 2014'. Een unieke Prestatie. De prijs voor Meesterschenker Hertog Jan ging dit jaar naar Maaike Koper van Café Koper in Zandvoort.

hertog jan
Hertog Jan brouwerij
hertog jan pilsener bier logo

De bekendmaking en de tapwedstrijd vonden plaats tijdens de jaarlijkse en druk bezochte Vriendenkringdag van Hertog Jan in TivoliVredenburg in Utrecht. In totaal deden dik tweehonderd Hertog Jan cafés uit heel Nederland aan de Café van het jaar verkiezing mee.

In de eindronde moest De Kempen het opnemen tegen acht mede-finalisten. Beide eigenaren kregen uit handen van Hertog Jan’s meester brouwer Gerard van den Broek en vakjury-voorzitter Ton Lenting de hoofdprijs overhandigd: Het Gouden fust.

Winnaar Vriendenkring Hertog Jan –cafe 2014

Het winnende Dinee Café De Kempen is volgens de jury ‘Een professioneel bedrijf dat zich goed op de kaart weet te zetten in de omgeving. Ze promoten de streek, hebben aandacht voor de gast én het product. Bij het bestellen van ‘Een lekker glas bier’ vraagt de barman vanzelfsprekend door. ‘Wat vindt u lekker? We hebben heerlijke speciaalbieren zoals de Hertog Jan Weizener of een Grand Prestige.’ Tijdens het tappen is er aandacht voor het bier en het juiste glaswerk. Hier is het Hertog Jan ‘all over the place!’ echt overal waar je kijkt zie je de Hertog Jan uitstraling. Zelfs de twee goudvissen op de bar kregen de namen Hertog en Jan!

De tweede plaats

en winnaar van het Zilveren Fust ging naar Café Merz in Spijkenisse. ‘Een eigentijds bedrijf met vriendelijke accurate medewerkers. Actief, en organiseert tal van activiteiten. Vergeleken met vorig jaar is de vakbekwaamheid van de medewerkers gestegen’, concludeert de vakjury.

Op de derde plaats en winnaar van het Bronzen Fust dit jaar De Heeren van Ghemert in Gemert waarover de jury zegt: ‘De sfeer anders dan bij ons bezoek van vorig jaar. Het bedrijf klopt nu, is in balans en meer een geheel. Een toegankelijk horecabedrijf voor een brede doelgroep.

Lees ook

Meesterschenker Hertog Jan 2014

De feestelijke bekendmaking was het hoogtepunt van de Vriendenkring Hertog Jan -dag die dit jaar voor de zesde keer plaatsvond. Ruim 250 Vriendenkring Hertog Jan -ondernemers waren naar de Domstad gekomen om te horen op welke plaats ze dit jaar zouden zijn geëindigd maar vooral ook om elkaar in een gezellige ambiance te ontmoeten, van elkaar te leren en te inspireren.

Voorafgaand aan de bekendmaking was er in het gloednieuwe Utrechtse TivoliVredenburg de ‘tapstrijd’ om de titel ‘Meesterschenker Hertog Jan 2014’. Zestien Hertog Jan tappers hanteerden hiervoor op het grote podium en onder het oog van de vakjury – die naast Ton Lenting en meesterbrouwer Gerard van den Broek ook bestond uit Vriendenkring winnaar 2013 Ralf Wijnen - de tapkraan. Het was uiteindelijk Maaike Koper van Café Koper in Zandvoort die van de vier finalisten haar zenuwen het beste in bedwang had en de acht stappen waaruit het Hertog Jan tapritueel bestaat tot in de perfectie wist uit te voeren.

Zesde editie

De Vriendenkring Hertog Jan werd opgericht in 2006. Na De Dikke in Leusden – winnaar in 2013 - is Dinee Cafe De Kempen het zesde Vriendenkring Café van het Jaar. In totaal deden dit jaar 223
(eet)cafés aan de verkiezing mee. Na een voorselectie bleven acht finalisten over die meerdere malen door een onafhankelijke en los van Hertog Jan staande vakjury werden bezocht.

Bij Vriendenkring Hertog Jan zijn alleen de beste Hertog Jan cafés aangesloten. Zij tappen en schenken niet alleen de bieren van Hertog Jan, maar leveren daarnaast een extra prestaties op het gebied van productbehandeling, -kennis en uitstraling. ‘Het is een verbond tussen het café en de brouwers van Hertog Jan’, zegt meesterbrouwer Gerard van den Broek. Een Vriendenkringlid ontvangt meerdere privileges zoals deelname aan het Flextap programma. Ook komt de zaak in aanmerking voor de jaarlijkse Vriendenkring Hertog Jan -verkiezing. Deelname hieraan is vrijwillig.

Foto van de winnaars:

Cookie instellingen