Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AB InBev boekt fors hogere winst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AB InBev boekt fors hogere winst

28 juli 2017 om 13:02

AB InBev profiteerde van hogere prijsen en stevige kostenbesparingen die werden gerealiseerd na de overname van SABMiller. De Belgische bierreus heeft in het tweede kwartaal van het jaar fors meer geld verdiend dan een jaar eerder. 

Bieren van AB InBev
Anheuser-Busch InBev

Cijfers AB InBev

AB InBev logoHet bedrijfsresultaat van AB InBev steeg met bijna 12 procent tot iets minder dan 5,4 miljard dollar (4,6 miljard euro). AB InBev is eigenaar van merken als Jupiler, Hoegaarden en Hertog Jan en vele anderen. De brouwer probeert nieuwe markten aan te boren voor groei.

Het concern wil zich meer gaan toeleggen op Afrika, waar het door de overname van SABMiller een forse stap zette. Het bedrijf kondigde verder aan 2 miljard dollar te willen investeren in de VS, vooral om de verkoop van premiumbier aan te jagen.

Besparingen na overname SABMiller

De overname van SABMiller moet uiteindelijk 2,8 miljard dollar aan besparingen opleveren. AB InBev kondigde aan circa 5500 banen te schrappen.

In het afgelopen kwartaal werd voor 335 miljoen dollar aan kosten bespaard. Ook zet het concern in op andere producten dan bier. Zo nam het concern in de VS onlangs bijvoorbeeld de producent energiedranken Hiball over.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties