Brooklyn Brown Ale flesje en glas

ABT bier van de maand: Brooklyn Brown Ale

Het ABT bier van de maand september is bekend! Het is een Amerikaans speciaalbier van Brooklyn Brewery geworden, namelijk de Brooklyn Brown Ale! Ga jij hem proeven in één van de ABT cafés?

04 september 2017 om 15:50


Brooklyn Brown Ale

Brooklyn Brown Ale logo​Brooklyn Brown Ale combineert het droge en stevige karakter van de noordelijke Engelse brown-ale, met de meer zoete variant uit het zuiden. Er zijn zes verschillende soorten mout gebruikt voor dit bier, waarvan een aantal geroosterd is. 

Het bier heeft een complexe moutsmaak, fruitig, zacht en rijk, met op de achtergrond tonen van caramel, chocolade en koffie.

Het Amerikaanse accent in dit bier zit hem in het hoppige karakter en de licht geroosterde smaken. Het 'late-hopping' van dit bier resulteert in een mooi hoparoma. 

​ABT bier van de maand

ABT Alliantie Van Bier TapperijenDe Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in speciale ABT Cafés.

De ABT Cafés

Er zijn verschillende ABT cafés verspreid over het land. Wil je het Amerikaanse speciaalbier Brooklyn Brown Ale proeven? Hij is verkrijgbaar bij de ABT cafés. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria

Nieuwe omverpakking Bavaria 0.0 en Radler
De nieuwe omverpakkingen van Bavaria 0.0 en Radler zijn in maart 2017 geïntroduceerd. Bekijk de oude en nieuwe verpakking van de sixpacks in het filmpje.

Meer reclames van Bavaria

Laatste reacties