Chimay Blauw met een kaasje

ABT bier van de maand januari: Chimay Blauw

Chimay Blauw (ook wel Chimay Grande Reserve) is het ABT bier van de maand januari. Het is deze maand te proeven in alle ABT cafés. Chimay Blauw bevat 9% alcohol en is het zwaarste bier van Chimay.

04 januari 2016 om 11:51


Chimay Blauw met een kaasjeChimay Blauw is het ABT bier van de maand januari geworden. Dit bier wordt ook wel de Chimay Grande Reserve genoemd. Het wordt gebrouwen door Abdij Notre-Dame de Scourmont.

Het is een donker bier met een alcoholpercentage van 9%. Chimay Blauw kan jarenlang bewaard blijven en in de loop der jaren wordt de smaak en geur nog beter. 

ABT bier van de maand

De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Alliantie van Bier Tapperijen

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in speciale ABT Cafés.

ABT Cafés

ABT Cafés zijn verspreid over heel Nederland. Wil je Chimay Blauw proeven? Kijk dan hier voor het dichtsbijzijnde ABT café.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

The Chase
Heineken onthult een nieuwe tv-commercial met Daniel Craig als James Bond als onderdeel van de geïntegreerde, wereldwijde Spectre campagne.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties