Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

ABT bier van de maand januari: Chimay Blauw

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

ABT bier van de maand januari: Chimay Blauw

04 januari 2016 om 11:51

Chimay Blauw (ook wel Chimay Grande Reserve) is het ABT bier van de maand januari. Het is deze maand te proeven in alle ABT cafés.

Chimay Blauw bevat 9% alcohol en is het zwaarste bier van Chimay.

Chimay Blauw met een kaasje
Chimay bieren
Blauwe Chimay logo

Chimay Blauw met een kaasje Chimay Blauw is het ABT bier van de maand januari geworden. Dit bier wordt ook wel de Chimay Grande Reserve genoemd. Het wordt gebrouwen door Abdij Notre-Dame de Scourmont.

Het is een donker bier met een alcoholpercentage van 9%. Chimay Blauw kan jarenlang bewaard blijven en in de loop der jaren wordt de smaak en geur nog beter. 

ABT bier van de maand

De Alliantie van Biertapperijen (ABT) bestaat uit tapperijen verspreid over het hele land.

Lees ook

Alliantie van Bier Tapperijen

Het bier van de maand is een gemeenschappelijke actie. Deze actie is erg belangrijk voor de ABT en daarom kan het bier van de maand ook niet zomaar worden gekozen. Er zijn verschillende (strenge) eisen waar het bier aan moet voldoen. Zo mag het bier nog nooit op vat verschenen zijn.

Aan de hand van deze strenge eisen wordt het bier van de maand bekend gemaakt. Deze bieren zijn te proeven in speciale ABT Cafés.

ABT Cafés

ABT Cafés zijn verspreid over heel Nederland. Wil je Chimay Blauw proeven? Kijk dan hier voor het dichtsbijzijnde ABT café.