Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alliantie bier door Bronckhorster en Hertog Jan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alliantie bier door Bronckhorster en Hertog Jan

29 mei 2018 om 12:45

Bronckhorster Brewing Company en Hertog Jan zijn een samenwerking aangegaan. Zij hebben samen een Altbier gebrouwen. Het speciaalbier heet De Alliantie.

Bronckhorster bier
Hertog Jan brouwerij
Hertog Jan logo

Samenwerking

Het bier dat is voortgekomen uit de samenwerking tussen de twee brouwerijen is een Altbier. Een enigszins vergeten biersoort die weer enigszins nieuw leven wordt ingeblazen met deze introductie. Het bier neemt deel aan de verkiezing voor de bierwedstrijd 'Nederlands Nieuwe'. De brouwers van Hertog Jan en Bronckhorster Brewing Company zijn al jarenlang vrienden en de stap om samen te werken was snel gezet. 

Alliantie speciaalbier

Alliantie logo De inspiratie voor het bier komt uit Venlo, waar vroeger Venloosch Alt werd gebrouwen. De brouwerij die het bier destijds brouwde was La Belle Alliance, wat nu mede voor de naam van het bier heeft gezorgd. 

Lees ook

'De Alliantie' heeft een fruitig karakter door de gebruikte Hertog Jan-gist. Verschillende hopsoorten geven het speciaalbier de smaak van onder meer aardbei, tropisch fruit, kenmerken van citrus en bosbessen. De afdronk is fris en lichtbitter en doet denken aan IPA.

De Alliantie is vanaf donderdag 31 mei in gelimiteerde oplage te koop (1.000 liter, ongeveer 3.000 flessen) op de website van Brouwerij Bronckhorster.

Cookie instellingen