Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bavaria zet volgende stap in Verenigde Staten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bavaria zet volgende stap binnen de VS

25 november 2016 om 13:23

Bavaria kondigt de overname van Latis Imports aan, een Amerikaanse importeur van Belgische speciaalbieren.

Bavaria hoopt met deze overname een naam voor zichzelf te maken in de VS.

Bavaria zet volgende stap binnen de VS
Palm Belgian Craft Brewers logo
Oude PALM Breweries logo

Middels deze zet heeft Bavaria nu lokale aanwezigheid met een ervaren team in de Verenigde Staten, één van de vijf kernregio’s voor het bedrijf en een markt met een buitengewone vraag naar speciaalbieren.

Latis importeert momenteel Belgische bieren zoals Palm en Rodenbach en zal nu een breder aanbod van biermerken naar de Amerikaanse markt brengen, waaronder Hollandia en Claro uit het brede Bavaria-aanbod. Vanuit één importeurschap brengt de brouwer een verschil aan bieren dichterbij de consument. De overname zorgt dat meer mensen kunnen genieten van zowel de pilsbieren als de speciaalbieren van Bavaria.

Manhattan Beer Distributors, de grootste bier distributeur van de staat New York, wordt door de nauwe samenwerking met Latis Imports een belangrijke partner om het brede assortiment van Bavaria te verspreiden in de staat New York.

Palm ook deel van de groeistrategie

Latis Import in de VS

Lees ook

class="imgright imgmob" src="/images/fck/images/nieuws/palm.png" style="width: 300px; height: 210px;" title="Latis Import in de VS " />

Bavaria is een echte familiebrouwerij die momenteel door de zevende generatie wordt geleid en heeft recentelijk verschillende deals gesloten als onderdeel van de groeistrategie met als doel verschillende markten te versterken. Met de overname van Palm werd het speciaalbier-aanbod versterkt – een goede aanvulling van het sterke Bavaria-aanbod. Recentelijk kondigde Bavaria een samenwerking aan met Molson Coors UK voor de verkoop, distributie en marketing van Bavaria en de andere merken in het Verenigd Koninkrijk.

Extra aanwezigheid in de V.S. 

Peer Swinkels, Chief Commercial Officer van Bavaria zegt: “Bavaria kondigt met trots de overname van Latis Imports aan, waarmee we aanzienlijk lokale aanwezigheid hebben in de Verenigde Staten, een land dat bekend staat om zijn sterke biercultuur en zijn waardering voor speciaalbieren.

Bavaria beer U.S.

Na de overname van Palm is dit een natuurlijke stap voor verdere, wereldwijde uitbreiding. Latis Imports, geleid door echte bier-enthousiastellingen, gaf ons hiertoe de perfecte mogelijkheid. “ Latis Imports werd opgezet door David van Wees om voorheen onbekende Belgische bieren beschikbaar te maken in de Verenigde Staten. Van Wees zal aanblijven als Managing Director van Bavaria’s U.S. Operations en zal samen met Arnoud van Schaik, Regional Sales Director Americas bij Bavaria, leiding geven aan de activiteiten van Bavaria USA.

“Bierliefhebbers in Amerika kunnen hun hart ophalen, nu Bavaria de stap zet om hoge kwaliteit bieren onze kant op te brengen. Het is een zeer welkome aanvulling op wat er beschikbaar is op de markt", zegt David van Wees, Managing Director van Bavaria’s U.S. Operations. "We kijken er naar uit samen te groeien en de aanwezigheid van Bavaria in de Verenigde Staten verder uit te breiden."
 

Interessant biernieuws? Deel het nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen