Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Belgen drinken meer speciaalbier, minder pils

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Belgen drinken meer speciaalbier, minder pils

21 maart 2018 om 11:00

Belgen bestellen minder pintjes in café's, maar meer speciale bieren. Dat blijkt uit onderzoek van de FeBeD, de Federatie van de Belgische Drankenhandelaars.

Belgen drinken meer speciaalbier, minder pils

Over het onderzoek

De FeBeD, de Federatie van de Belgische Drankenhandelaars. FeBeD vertegenwoordigt alle onafhankelijke drankenhandelaars in België. Ze hebben aan de aangesloten drankhandelaren gevraagd wat voor drank ze afgelopen jaar leverden aan de bij hun aangesloten gelegenheden. Dit zijn in totaal 14.000 drankhandelaren, de helft van de volledige markt in België.  FeBeD

De cijfers rondom bier

Uit het onderzoek is gebleken dat bier nog veruit het populairste drank is om te bestellen: 52% van de dranken die besteld worden is bier gerelateerd. Maar terwijl pilsbier een daling van -3,8% heeft, is speciaalbier populairder geworden met een stijging van bijna 5%.

Ook alcoholvrij bier is afgelopen jaar veel meer besteld en heeft een stijging van 43,8%.

Dit is niet het eerste onderzoek met deze uitkomst. In 2011 is er uit een soortgelijk onderzoek dezelfde conclusie gekomen.

Andere dranken

Niet alleen is de bestelling van bier achteruit gegaan, ook water en verschillende soorten frisdranken zijn in 2017 minder besteld. Mensen dronken wel meer gearomatiseerde waters.

Meer lezen over bieronderzoeken?

Cookie instellingen