Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Beste Nederlandse familiebedrijf komt uit Limburg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Beste Nederlandse familiebedrijf komt uit Limburg

21 maart 2014 om 10:54

De Gulpener Bierbrouwerij, gevestigd in Gulpen, heeft de Familie Fundament Award gewonnen en is daarmee verkozen tot het beste familiebedrijf van Nederland. De prijs werd uitgereikt door het Nederlandse Centrum voor Familiebedrijven (NCFB).

Familie fundament award
Gulpener Brouwerij
Gulpener Pilsner Logo

Volgens het juryrapport onderscheidt de brouwerij zich onder andere door de professionele manier waarop de opvolging is geregeld, de maatschappelijke betrokkenheid en de uitstekende financiële positie.

Bierbrouwerij Gulpener

Sinds 1825 is de bierbrouwerij een familiebedrijf. Jan-paul en Maartje Rutten zijn de 8e generatie,  waarbij Jan-Paul de huidige directeur, John Halmans vanaf 2015 zal opvolgen.  Maatschappelijk verantwoord ondernemen, een belangrijk criterium voor de jury, zit in het DNA van Gulpener. De regionale binding is zeer groot. Er zijn zo'n 50 boeren uit de directe omgeving die voor de brouwerij gerst, tarwe, rogge en spelt verbouwen. Daarnaast heeft de brouwerij haar eigen hopvelden en water uit eigen bronnen. Met al deze grondstoffen brouwt Gulpener 16 heerlijke kwaliteitsbieren.

Lees ook

Familie Fundament Award

De Familie Fundament Award wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor Familiebedrijven (NCFB). Er zijn drie regionale voor verkiezingen geweest. Hiervoor werden alle deelnemende bedrijven beoordeeld op basis van ingevulde vragenlijsten. Voor de landelijke verkiezing zijn de genomineerde bedrijven weer beoordeeld door een nieuwe deskundige jury op basis van de vragenlijst, een bedrijfsbezoek en inzage in o.a. de statuten.

Jan-Paul Rutten, na het winnen van de Award: "Fantastisch dat wij deze prijs mogen ontvangen. Al generaties lang stellen wij ons tot doel om op een gezonde manier zelfstandig te blijven. Deze prijs is een bevestiging dat we op de goede weg zitten. De brouwerij zoals die er nu staat is gebouwd door de mensen die er de laatste decennia gewerkt hebben. Het is voor ons een prachtige uitdaging om op dat fundament verder te mogen bouwen."

Cookie instellingen