Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier gemaakt van walvis fossiel: Bone Dusters Paleo Ale

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwen van een walvisfossiel

07 april 2014 om 13:31

In Amerika heeft een bierbrouwer bizar bier gebrouwen: Bone Dusters Paleo Ale. Dit bier is heeft een 35 miljoen jaar oud walvissenfossiel als belangrijkste ingrediënt! 

Bier gemaakt van walvis fossiel: Bone Dusters Paleo Ale

Er zijn veel rare bieren op de wereld. Zo is er bijvoorbeeld bier gemaakt van geitenhersenen, bier met stierenballen en zelfs bier van baardharen. Ook dit bier heeft een verbazingwekkend ingrediënt: een miljoenen jaren oude walvis!

Lees ook

Het gaat om het biertje Bone Dusters Paleo Ale. De bierbrouwer, John Osborne, gebruikte een walvissen fossiel van 35 miljoen jaar oud als hoofdingrediënt.

Nederlands tintje

Osborne vroeg de Nederlandse bierbrouwwetenschapper Jasper Akerboom om hulp om het opgegraven fossiel via een ingewikkeld gistingsproces om te zetten naar een ingrediënt voor het bier. Het bier is niet alleen bedoeld als dorstlessend drankje, het is ook een manier om de interesse van mensen voor de wetenschap te vergroten.

Ben je geïnteresseerd in Bone Dusters Paleo Ale? Reis dan af naar de Lost Rhino Brewing Company in de Amerikaanse plaats Ashburn, Virginia. De brouwer heeft maar 2.460 liter gebrouwen, de verwachting is dat het bier snel op zal zijn. Als Bone Dusters Paleo Ale een succes wordt, zijn de makers bereid om meer walvisfossielenbier te maken.

Cookie instellingen