Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfestivals verplaatst of afgelast vanwege Coronavirus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfestivals verplaatst of afgelast vanwege Coronavirus

13 maart 2020 om 12:28

Verschillende bierfestivals zijn verplaatst of afgelast vanwege het Corona virus. Het RIVM raadt het af om evenementen met meer dan 100 bezoekers door te laten gaan.

Verschillende bieren
Hertog Jan brouwerij
Grolsch Brouwerij

Bierfestival Groningen verplaatst

De organisatie van het Bierfestival Groningen heeft besloten om het festival te verplaatsen naar 19, 20, 21 en 22 augustus. Bierfestival Groningen stond vanaf midden april gepland, maar de organisatie heeft nu besloten om het festival naar de zomer te verplaatsen. De tickets die men al heeft gekocht blijven geldig voor dezelfde dag en hetzelfde tijdstip. 

Ouddorps Bierfestival afgelast

Het RIVM en het kabinet raadt af om evenementen met meer dan 100 bezoekers door te laten gaan. Dit heeft de organisatie van het Ouddorps Bierfestival doen besluiten om het festival dit jaar niet door te laten gaan. "Hoe jammer we dit ook vinden, gezondheid is belangrijker dan wat dan ook en als we door de afgelasting een kleine bijdrage kunnen leveren aan het inperken van het virus, dan moeten we dat doen. Wie al tickets heeft aangeschaft, hebben we via de mail geïnformeerd. We bekijken de mogelijkheden om het BierFestival te verplaatsen naar een later moment. Dit is voor ons ook een situatie die we niet eerder hebben meegemaakt. We hopen op uw begrip!"

Brouwerijen gesloten voor bezoekers

Ook grote brouwerijen zoals Grolsch en Hertog Jan hebben besloten om de komende tijd geen bezoekers meer toe te laten voor rondleidingen. Voor Hertog Jan betekent het ook dat de lancering van de nieuwe Hertog Jan Vatgerijpte bieren wordt uitgesteld tot een nader te bepalen moment. Ook de Heineken Experience is tot nader order gesloten.

Lees ook

Hertog Jan Brouwerij voorlopig gesloten

Afgelaste of verplaatste bierfestivals

Hieronder een opsomming van bierevenementen die (voorlopig) geen doorgang zullen vinden: 

- 2e Ouddorps BierFestival (afgelast)
- 't Slokje Lentebierfestival 2020 (uitgesteld)
- Nederlands Speciaalbier Festival (afgelast)
- Hop on Hop off Festival verplaatst naar 12, 13 en 14 juni