Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierverkoop SABMiller is weer toegenomen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierverkoop SABMiller is weer toegenomen

22 januari 2013 om 15:03

De Brits-Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller heeft in het derde kwartaal meer bier verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit is vandaag duidelijk geworden uit het handelsbericht dat brouwer zelf naar buiten heeft gebracht.

Grolsch
Grolsch Premium Pilsener
Grolsch Premium Pilsener

SABMiller is de op één na grootste brouwer ter wereld. Vandaag heeft de brouw-gigant bekend gemaakt het goed gaat met de bierverkoop. SABMiller is het moederbedrijf van onder andere Grolsch en Pilsner Urquell.

Het is onbekend wat het totaal aantal verkochte liters is. Wel heeft SABMiller bekend gemaakt dat de omzet per hectoliter op jaarbasis met 5 procent is gestegen. De totale omzet nam met 8 procent toe. Het concern heeft voornamelijk veel succes in Latijns-Amerika en Afrika. De volumes groeiden hier met respectievelijk 6 en 4 procent.

Lees ook

Weinig consumentenvertrouwen

Biermarkten in Europa stonden onder druk vanwege het lage consumentenvertrouwen. Hierdoor is het volume op ons eigen continent met slechts 1 procent gestegen, terwijl analisten hier een groei van 5 procent hadden voorspeld.

In de regio Asia-Pacific namen de bierverkopen onverwacht met 1 procent af. Ook hier hadden de analisten een toename van 5 procent verwacht. De brouwer zelf wijt deze onverwachte daling aan de zeer koude en natte winter in China. In 2011 is de Australische brouwer Foster's overgenomen, hierdoor heeft de regio wel een positieve impuls gekregen. De winstmarges op Foster's zijn namelijk hoger dan bij andere merken van SABMiller.

Overigens is AB InBev de brouwerij die de titel "de grootste brouwer ter wereld" mag dragen.

Cookie instellingen