Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery Collab Tour gaat internationaal

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery Collab Tour gaat internationaal

05 april 2019 om 09:19

Bird Brewery lanceert Orange IPA met Spaanse brouwerijen als start van de Bird Collab Tour 2019. Dit jaar zal de Amsterdamse brouwerij samen met buitenlandse brouwerijen bieren ontwikkelen.

Three Little Birds flesje
Three Little Birds Orange IPA bier
Bird Brewery Ralph en Rik

Bird Collab Tour

Na een succesvolle Bird Collab Tour ‘18 langs de Nederlandse provincies vliegt Bird Brewery dit jaar de landsgrenzen over. De eerste stop? Valencia! Met de spaanse brouwerijen Tyris en H2ÖL brouwden de vogels een heerlijke Orange IPA met Valenciaanse sinaasappels. Het bier Three Little Birds is vanaf deze week te vinden in Nederland!

De Bird Collab Tour startte in 2018 met twaalf collabs. In iedere provincie brouwden de mannen van Bird Brewery een bier met een smaakmakende brouwerij. Door liefhebbers volgt er een run op bijzondere bieren als Jimi Haandrix, Mees Kees en Fazantisch. Goed nieuws voor al die liefhebbers: in 2019 gaat de tour verder in Europa!

Orange IPA: Three Little Birds

Billboard Valencia: Three Little Birds Het eerste bier in de Bird Collab Tour 2019 is een threeway collab met twee snel opkomende brouwerijen uit de Spaanse stad Valencia: Tyris en H2ÖL. Samen brouwden zij een frisse, doordrinkbare Orange IPA (7,1%). Een mix van lokale sinaasappels, een goede dosis aromahop en de creativiteit van drie brouwerijen maken het tot een prachtige start van de Bird Collab Tour 2019.

Lees ook

“De Bird Collab Tour was vorig jaar fantastisch om te brouwen. Er zijn prachtige bieren uitgekomen, nieuwe vriendschappen ontstaan en heel veel kennis gedeeld”, vertelt Ralph van Bird Brewery. “In 2019 willen we dat graag voortzetten met aansprekende buitenlandse brouwerijen. Met Three Little Birds zijn we daar volgens mij zeker in geslaagd.”

“Koen van H2ÖL Brewing is een van mijn beste vrienden. Met hem brouwden ik vele jaren geleden regelmatig als thuisbrouwer. Een aantal jaar geleden verhuisden hij naar Valencia en ik vind het ontzettend bijzonder dat we nu allebei een goedlopende brouwerij hebben opgezet en samen een bier uitbrengen. Met zijn vrienden van Tyris was het bovendien ook leuk samenwerken en ik denk dat we allemaal trots kunnen zijn op het resultaat. Een bijzonder bier met echte Valenciaanse sinaasappels”, aldus Rik van Bird Brewery.

Bird Brewery

In 2016 slaan biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel de vleugels ineen. Ze richten samen Bird Brewery op. De brouwerij maakt vervolgens een vliegende start en wint nationaal en internationaal ruim 20 awards in de eerste jaren.

Banner in Amsterdam over Three Little Birds

Cookie instellingen