Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Brewery brouwt Fazantisch 8% bier samen met Jopen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Brewery brouwt Fazantisch (8%) bier samen met Jopen

05 december 2018 om 16:26

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door om zo ieder maand een collab aan te gaan met een brouwerij. Het laatste speciaalbier werd gebrouwen samen met Jopen uit Noord-Holland.

Bird Brewery Collab
Bird Brewery Ralph en Rik
Jopen logo

Fazantisch met Jopen

De Fazantisch (8%) is een Stoofpeer Stout met smaken als stoofpeer, vanille, kaneel en chocolademouten. Fazantisch, toch?

Bird Brewery reisde afgelopen jaar langs alle provincies tijdens de Bird Collab Tour. In de allerlaatste provincie (Noord-Holland) brouwt het samen met de Haarlemse brouwerij Jopen. Het is één van Nederlands grootste brouwerijen met vele prijswinnende bieren in het assortiment.

Bird Collab Tour

Lees ook

Bird Collab Tour

"Het is een waanzinnig leuk bier geworden. Bijzonder in smaak, precies zoals wij hem voor ogen hadden,’ vertelt Rik van Bird Brewery. ‘We zijn intussen druk bezig met een crowdfunding, maar natuurlijk wilden we voor deze collab graag alle tijd vrij maken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen!’

"Het is een ideale afsluiter van de Bird Collab Tour 2018", aldus Ralph van Bird Brewery. "We hebben ontzettend veel geleerd van alle Nederlandse smaakmakers en een heleboel bijzondere bieren uitgebracht. Deze Stoofpeer Stout is ook echt een bijzonder brouwsel dat perfect past in deze reeks."

Over Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Verwacht van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur, maar gebalanceerde bieren waarin de ingrediënten mooi naar voren komen. Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. De jonge brouwers maken in hun eerste jaar indruk en winnen nationaal en internationaal 14 awards met hun bieren. In 2018 is het zelfs één van de twee meest succesvolle microbrouwerijen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

Hiervoor werkte de Amsterdamse brouwerij samen met Brouwerij Kees (Zeeland), Brouwerij Stijl (Flevoland), De Natte Gijt (Limburg), Frontaal (Noord-Brabant), Oersoep (Gelderland), Noordt (Zuid-Holland), Baxbier (Groningen), Jonge Beer (Drenthe), Rock City Brewing en in oktober ontwikkelden ze Fryskauw in samenwerking met Grutte Pier (Friesland).

Van de collabs met Jonge Beer, Rock City Brewing en Brouwerij Kees is nu een leuk bierpakket te koop bij Beerwulf!

Cookie instellingen