Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

BLADE: Heineken tap voor horeca | Mobiele biertap

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

BLADE biertap voor horeca

08 januari 2018 om 13:06

BLADE is het nieuwe tapsysteem van Heineken en is perfect voor ondernemers - van bareigenaren en kleine restaurants tot foodtrucks en hotelbars - die behoefte hebben aan een gebruiksvriendelijke tapinstallatie tegen lage kosten met weinig onderhoud, én die toch de beste bierbeleving biedt.

Heineken Blade tap
Logo Heineken brouwerij
Heineken Pilsener flesje

BLADE, waarom?

Heineken Blade tap

Geert Minnart, Directeur Out of Home HEINEKEN Nederland: ''Samen met horecaondernemers zijn we voortdurend op zoek naar manieren om nog meer gasten naar de horeca te halen en de biercategorie verder te laten groeien. Dit doen we met topproducten en een uitstekende service. Natuurlijk is daarbij ook altijd het doel om gasten de beste beleving te bieden. We weten uit onderzoek dat 81% van de gasten in horecazaken tapbier prefereert boven flesbier. 

Met de introductie van BLADE kan nu in alle horeca een perfect getapt biertje geserveerd worden.Met 8 liter fusten die 30 dagen vers blijven kunnen ondernemers hun gasten naast Heineken in de toekomst ook diverse speciaalbieren op tap bieden zonder dat zij direct een volledige tapinstallatie hoeven aan te schaffen.”

Heineken BLADE pilot

Thijs Merks van Postillion Hotels vertelt over zijn ervaring met BLADE in een pilot: “We zijn al lange tijd op zoek naar een manier om onze vergadergasten een kwalitatief tapbier aan te kunnen bieden. BLADE is de perfecte oplossing voor ons, gasten kunnen zelf hun eigen biertje tappen op plekken waar dat voorheen niet mogelijk was.”   Heineken Blade mobiele horeca tap

Geert de Natris van Garlic Queen vult aan: “We merken dat veel van onze gasten vragen naar tapbier. Met name vanwege ruimtegebrek konden we hen dat helaas niet bieden. BLADE is voor ons ideaal. Naast dat het weinig ruimte in beslag neemt en we onze gasten nu vers getapt bier kunnen serveren, staat het ook nog eens ontzettend mooi op onze bar. Het heeft echt een kwalitatieve uitstraling.”

Lees ook

De naam BLADE

De naam van dit tapsysteem is afgeleid van de fusten waar het systeem mee werkt. Er gaan 8 liter BrewLock PET fusten in de tap en hier komt de naam dan ook vandaan. Als we BrewLock 8 (eight) afkorten, dan komen we tot BLADE.

One size fits all

Het kleine apparaat neemt weinig ruimte in en past daarom overal, van kleinere cafés en restaurants tot hotelbars. Met het eenvoudige bedieningsproces en perfect getapt pils wordt de klantervaring versterkt.

Het is een plug-and-play-apparaat en fusten zijn gemakkelijk te vervangen. BLADE kan worden aangeschaft tegen lage kosten. Daarnaast brengt BLADE geen installatiekosten met zich mee en behoeft weinig onderhoud en schoonmaak.

BLADE wordt wereldwijd geïntroduceerd en kost in Nederland €399. In de introductiefase tijdelijk verkrijgbaar voor €299. De fusten voor Heineken BLADE gaan zo'n €25,- kosten.

BLADE tap, mensen van Heineken en uitbaters die Blade hebben getest

Alleen horeca?

Heineken BLADE biertap wordt voorlopig puur voor de horeca gelanceerd. Aangezien er zeer teleurgestelde reacties waren op het verdwijnen van de Beertender fusten zou de tap wellicht ook als tap voor consumenten gebruikt kunnen worden. Gebruikers waren namelijk vooral teleurgesteld over de verminderde inhoud van de fusten die compatibel zijn bij de Heineken SUB. Wat dat betreft is Heineken BLADE met z'n acht liter inhoud in ieder geval een verbetering. 

Bekijk ook het filmpje over het revolutionaire tapsysteem BLADE van Heineken.

Cookie instellingen