Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

BLADE: Heineken tap voor horeca | Mobiele biertap

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

BLADE biertap voor horeca

08 januari 2018 om 13:06

BLADE is het nieuwe tapsysteem van Heineken en is perfect voor ondernemers - van bareigenaren en kleine restaurants tot foodtrucks en hotelbars - die behoefte hebben aan een gebruiksvriendelijke tapinstallatie tegen lage kosten met weinig onderhoud, én die toch de beste bierbeleving biedt.

Heineken Blade tap
Logo Heineken brouwerij
Heineken Brouwerij

BLADE, waarom?

Heineken Blade tap

Geert Minnart, Directeur Out of Home HEINEKEN Nederland: ''Samen met horecaondernemers zijn we voortdurend op zoek naar manieren om nog meer gasten naar de horeca te halen en de biercategorie verder te laten groeien. Dit doen we met topproducten en een uitstekende service. Natuurlijk is daarbij ook altijd het doel om gasten de beste beleving te bieden. We weten uit onderzoek dat 81% van de gasten in horecazaken tapbier prefereert boven flesbier. 

Met de introductie van BLADE kan nu in alle horeca een perfect getapt biertje geserveerd worden.Met 8 liter fusten die 30 dagen vers blijven kunnen ondernemers hun gasten naast Heineken in de toekomst ook diverse speciaalbieren op tap bieden zonder dat zij direct een volledige tapinstallatie hoeven aan te schaffen.”

Heineken BLADE pilot

Thijs Merks van Postillion Hotels vertelt over zijn ervaring met BLADE in een pilot: “We zijn al lange tijd op zoek naar een manier om onze vergadergasten een kwalitatief tapbier aan te kunnen bieden. BLADE is de perfecte oplossing voor ons, gasten kunnen zelf hun eigen biertje tappen op plekken waar dat voorheen niet mogelijk was.”  Heineken Blade mobiele horeca tap

Geert de Natris van Garlic Queen vult aan: “We merken dat veel van onze gasten vragen naar tapbier. Met name vanwege ruimtegebrek konden we hen dat helaas niet bieden. BLADE is voor ons ideaal. Naast dat het weinig ruimte in beslag neemt en we onze gasten nu vers getapt bier kunnen serveren, staat het ook nog eens ontzettend mooi op onze bar. Het heeft echt een kwalitatieve uitstraling.”

De naam BLADE

De naam van dit tapsysteem is afgeleid van de fusten waar het systeem mee werkt. Er gaan 8 liter BrewLock PET fusten in de tap en hier komt de naam dan ook vandaan. Als we BrewLock 8 (eight) afkorten, dan komen we tot BLADE.

One size fits all

Het kleine apparaat neemt weinig ruimte in en past daarom overal, van kleinere cafés en restaurants tot hotelbars. Met het eenvoudige bedieningsproces en perfect getapt pils wordt de klantervaring versterkt.

Het is een plug-and-play-apparaat en fusten zijn gemakkelijk te vervangen. BLADE kan worden aangeschaft tegen lage kosten. Daarnaast brengt BLADE geen installatiekosten met zich mee en behoeft weinig onderhoud en schoonmaak.

BLADE wordt wereldwijd geïntroduceerd en kost in Nederland €399. In de introductiefase tijdelijk verkrijgbaar voor €299. De fusten voor Heineken BLADE gaan zo'n €20,- kosten.

Deze week is BLADE te zien op Horecava van 8 tot en met 11 januari 2018 in het InnovatieLAB en stand 07.307 en 05.265.

BLADE tap, mensen van Heineken en uitbaters die Blade hebben getest

Alleen horeca?

Heineken BLADE biertap wordt voorlopig puur voor de horeca gelanceerd. Aangezien er zeer teleurgestelde reacties waren op het verdwijnen van de Beertender fusten zou de tap wellicht ook als tap voor consumenten gebruikt worden. Gebruikers waren namelijk vooral teleurgesteld over de verminderde inhoud van de tap bij de Heineken SUB. Wat dat betreft is Heineken BLADE met z'n acht liter inhoud in ieder geval een verbetering. 

Bekijk ook het filmpje over het revolutionaire tapsysteem BLADE van Heineken.

5 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Henk Jongerling (gast) op 19-04-2019 om 11:16:21

Ik heb interrese in deze biertap. Klopt het dat je hem kan bestellen bij www.blade.nl en waar zijn de fusten te koop

J papo (gast) op 12-12-2018 om 19:57:20

Heb interesse in de blade biertap waar kan ik hem besellen

Gcwolters (gast) op 24-10-2018 om 16:40:51

Die zou ik wel willen bestellen voor mijn bar super

willem (gast) op 23-06-2018 om 21:26:23

Ja super ding al mee gewerk en geproeft Snel in de handel brengen zeg ik top ding Mag ook wel 15 lieter op

Bertus Schippers (gast) op 08-01-2018 om 18:31:38

Natuurlijk is dat ook perfect voor thuis maar ook voor de camping ! Kratten nemen toch een hoop ruimte in beslag dus voor iedereen is dat gunstig !

Zie meer reacties

Zie minder reacties