Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken lanceert nieuw tapsysteem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken lanceert nieuw tapsysteem

18 oktober 2017 om 15:01

Heineken lanceert in Engeland een nieuw tapsysteem wat van elk aanrecht een bar kan maken. De fusten voor dit systeem bevatten acht liter Heineken bier. Het is vooralsnog onbekend óf en wanneer dit systeem naar Nederland komt.

Heineken Blade Tap
Desperados
Heineken Logo

Blade Tapsysteem

Het Blade tapsysteem zal in eerste instantie alleen in Engeland worden verkocht. Het is (nog) niet in Nederland beschikbaar. Naast Heineken zullen er ook fustjes beschikbaar zijn van bijvoorbeeld Birra Moretti, Tiger en Desperados. Als je een fust hebt aangebroken blijft het bier tot 30 dagen vers. 

De tap werkt onder het zogenaamde 'Plug & Pour' motto, wat inhoudt dat je hem overal neer kunt zetten en kunt gaan tappen. Met de Blade biertap tap je het bier onder een temperatuur van twee graden Celsius. Dit wordt mogelijk gemaakt door een innovatief lucht-compressie systeem dat werkt zonder CO2 of andere toevoegingen.

Heineken SUB

We zijn benieuwd of deze tap naar Nederland gaat komen. Op het tapsysteem The SUB van Heineken is de nodige kritiek gekomen (lees de reacties in dit artikel over de Beertender fusten). Vooral de inhoud van de Torps (2L) was een reden voor kritiek. Met de 8-liter fusten van de Heineken Blade kun je in ieder geval nog éven vooruit tijdens een feestje.

We zijn benieuwd, vind jij de Blade een vooruitgang vergeleken met The SUB? Bezoek de website over het Blade 8 Liter Countertop Draught System voor meer informatie.

Lees het artikel over de lancering van Heineken Blade in Nederland tijdens Horecava 2018

Blade Tapsysteem

6 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

w.l.kolmer (gast) op 11-07-2018 om 19:31:22

ja top heb hem al mee gewerkt hoop deze snel tu kunnen kopen nog mooier is een vat. van 10 of 15 liter maar 8 is al een goede. verbetering en hopen dat de aude in kan ruilen

Anja (gast) op 19-10-2017 om 12:04:26

Voor iedereen die denk dit word mijn kerstcadeau helaas.Volgens Heineken Nederland komt de Blade voor de normale consument/ thuis gebruikers niet op de markt als de Blade überhaupt op de Nerlands markt komt.Dit is echt zwaar balen!!! Had de Blade graag willen hebben maar helaas. Dus we houden het maar bij de kratjes Heineken.

Anja (gast) op 19-10-2017 om 07:36:28

Ik ben het helemaal met Harry eens.Moet eerlijk zeggen de Blade ziet er super gaaf en 8 liter is helemaal geweldig helemaal met een feestje!Wij hebben nog steeds onze Beer op de koelkast staan in de hoop dat de 4 liter fusten terug komen.We konden onze Beer wel inruilen voor korting op de Sub 2 liter maar dit vinden we echt 10à— niks al helemaal niet omdat we in het weekend graag een biertje drinken. Dus 2 liter duhhh hoe kon Heineken dit in godsnaam bedenken pffff.Nu maar duimen dat je dan ook een leuke aanbiedingen krijgt als je de Beer inruild op de Blade als die überhaupt ook hier word uitgebracht en dan ook de vaten gewoon bij de winkel kunt krijgen!!!

F. Heineken (gast) op 18-10-2017 om 23:12:11

Echt bizar, WEER een nieuwe tap inderdaad. Van de superieure 4 liter Beertender, naar de 2 liter Sub, naar de 8 liter Blade... oh ja en de 5 liter (tapvat) Beertenders in Frankrijk hebben we ook nog... Heineken, toon respect voor je klanten en zorgt weer dat de 4 liter Beertender vaatjes te verkrijgen zijn, dan maar rechtstreeks bij jullie via Internet idem aan de Sub vaatjes.

Kobus (gast) op 18-10-2017 om 20:13:43

Zou mooi wezen kan ik nog langer genieten van een vers glas Heerlijk helder Heineken . Laat de Blade 8 liter maar snel komen.

Zie meer reacties

Zie minder reacties