Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken lanceert nieuw tapsysteem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken lanceert nieuw tapsysteem

18 oktober 2017 om 15:01

Heineken lanceert in Engeland een nieuw tapsysteem wat van elk aanrecht een bar kan maken. De fusten voor dit systeem bevatten acht liter Heineken bier. Het is vooralsnog onbekend óf en wanneer dit systeem naar Nederland komt.

Heineken Blade Tap
Tiger Beer logo
Desperados

Blade Tapsysteem

Het Blade tapsysteem zal in eerste instantie alleen in Engeland worden verkocht. Het is (nog) niet in Nederland beschikbaar. Naast Heineken zullen er ook fustjes beschikbaar zijn van bijvoorbeeld Birra Moretti, Tiger en Desperados. Als je een fust hebt aangebroken blijft het bier tot 30 dagen vers. 

De tap werkt onder het zogenaamde 'Plug & Pour' motto, wat inhoudt dat je hem overal neer kunt zetten en kunt gaan tappen. Met de Blade biertap tap je het bier onder een temperatuur van twee graden Celsius. Dit wordt mogelijk gemaakt door een innovatief lucht-compressie systeem dat werkt zonder CO2 of andere toevoegingen.

Lees ook

Heineken SUB

We zijn benieuwd of deze tap naar Nederland gaat komen. Op het tapsysteem The SUB van Heineken is de nodige kritiek gekomen (lees de reacties in dit artikel over de Beertender fusten). Vooral de inhoud van de Torps (2L) was een reden voor kritiek. Met de 8-liter fusten van de Heineken Blade kun je in ieder geval nog éven vooruit tijdens een feestje.

We zijn benieuwd, vind jij de Blade een vooruitgang vergeleken met The SUB? Bezoek de website over het Blade 8 Liter Countertop Draught System voor meer informatie.

Lees het artikel over de lancering van Heineken Blade in Nederland tijdens Horecava 2018

Blade Tapsysteem

Cookie instellingen