Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

BrewDog inspireert: kordaat idee van Grolsche Kornuiten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

BrewDog inspireert: kordaat idee van Grolsche Kornuiten

23 oktober 2020 om 11:48

Daags nadat de Grolsche Bierbrouwerij liet weten de strijdbijl te begraven aangaande een conflict met een supermarkt, kondigt het zelf een idee aan dat rechtstreeks ingegeven lijkt door de Schotse brouwerij BrewDog. 

BrewDog Forest
BrewDog
Brouwerij Brewdog

Kornuit bos

Ergens in Twente gaat het Kornuit Bos verrijzen, een lovenswaardig initiatief dat grote overeenkomsten vertoont met het in augustus 2020 aangekondigde BrewDog Forest. Beter goed gejat dan slecht bedacht of niet, het is goed te zien dat steeds meer brouwerijen een blijvende bijdrage leveren aan het aanpakken van de klimaatproblematiek.

Voor een betere planeet – waarop beter bier gebrouwen wordt

Bas Besselink, general sales en marketing manager van Bier&cO, de Nederlandse importeur van BrewDog, toont zich aangenaam verrast door het kordate idee van de Grolsche kornuiten.

Lees ook

Klimaatverandering is de grootste bedreiging die mens en milieu vandaag kent. BrewDog toonde met haar “Make Earth Great Again” programma het leiderschap waaraan de wereld zo’n behoefte heeft, en het is geweldig te zien dat deze Schotse brouwer daarmee ook Nederlandse collega’s weet te inspireren. BrewDog brouwt momenteel haar vlaggenschip merk Punk IPA zodanig dat het een klimaatpositief bier is: de brouwerij haalt nu jaarlijks tweemaal meer CO2 uit de lucht dan dat zij uitstoot. Het is zeer toe te juichen dat nu ook Grolsch stappen op dit gebied zet. Wij willen hen daar graag verder bij helpen, want deze initiatieven leiden tot een betere planeet waarop beter bier gebrouwen wordt.”

Daadkracht is meesterschap

Kornuit bos in Twente Rick Kempen, Bierambassadeur bij Bier&cO, sluit zich volledig aan bij Besselink. “De daadkracht die BrewDog toonde werkt blijkbaar zeer inspirerend voor andere brouwerijen, hernieuwd bewijs dat bier bij uitstek verbroedert. Natuurlijk pakt iedereen het op zijn eigen manier aan: BrewDog bekostigt zelf een bos van acht vierkante kilometer in de Schotse Hooglanden, kopers van Kornuit kunnen een certificaat krijgen waarmee hun CO2 uitstoot die het bier met zich meebrengt wordt gecompenseerd door een (halve) vierkante meter bos dat op een Overijssels weiland wordt aangelegd. Linksom of rechtsom, het is hartverwarmend te zien dat de bierindustrie steeds kordater de klimaatproblematiek aanpakt en daarmee als een van de weinige industrieën daden voor woorden plaatst. Daadkracht is meesterschap.”

Make Earth Great Again

Het Kornuit Bos lijkt geïnspireerd door het BrewDog Forest. James Watt, mede-oprichter van BrewDog, zei daarover: “Lang dachten wij dat we bij BrewDog er alles aan deden om de planeet te redden. Maar na een ontmoeting met David Attenborough, waarin hij vertelde over de gevaren van klimaatverandering, realiseerden wij ons dat we bij lange na niet genoeg deden. Sterker nog: dat wij veel te veel bijdroegen aan het existentiële gevaar dat onze planeet en haar bewoners bedreigt. De wetenschap is er duidelijk over: we slaapwandelen richting de afgrond, en tenzij er serieus werk wordt gemaakt van het reduceren van CO2 uitstoot, de gevolgen desastreus zullen zijn. Er wordt veel geluld, maar weinig gedaan.”

Cookie instellingen