Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Bliksem werkt aan eigen brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Bliksem werkt aan eigen brouwerij

10 juli 2020 om 10:14

De Bredase Brouwerij Bliksem gaat een brouwerij beginnen in een historische machinefabriek. Om deze eigen bierbrouwerij te realiseren is een crowdfunding gestart.

Brouwerij Bliksem
BRACK van Brouwerij Bliksem
BRACK van Brouwerij Bliksem

Breda bierstad

Breda is, net als vroeger,  weer een bruisende bierstad aan het worden. De vraag naar Nederlandse- en vooral lokale bieren is enorm toegenomen. Een aantal Bredase brouwerijen timmert dan ook goed aan de weg. Ze zijn ruim verkrijgbaar in de horeca, supermarkt en slijters.

Brouwerij Bliksem uit Breda, heeft in samenwerking met 3 partners recent een proeflokaal geopend met een groot terras aan het water. In de voormalige Machinefabriek Backer & Rueb onder de naam BRACK Beer Construction. De bezoeker kan hier genieten van eigen gebrouwen creatieve bieren, in combinatie met eerlijk en smakelijk eten en geregeld live muziek en entertainment. 

Lees ook

Crowdfunding

De volgende stap is dat daar een microbrouwerij komt te staan waar de stoere en creatieve Bliksem bieren worden gebrouwen voor het proeflokaal en de lokale markt. De overige plannen zijn; uitbreiding van het aanbod van houtgerijpte bieren, waarmee Bliksem landelijk Goud en Zilver heeft gewonnen op de Dutch Beer Challenge, en investeren in het merk waardoor Bliksem kan groeien tot de top van Nederland. Om dit waar te maken is brouwerij Bliksem een Crowdfunding gestart, waardoor fans, bierliefhebbers en andere betrokkenen mede-eigenaar kunnen worden van de brouwerij. 

De brouwerij heeft al ruim driekwart van het doelbedrag van €150.000 weten op te halen. De campagne sluit half augustus of eerder wanneer het maximale bedrag van €200.000 is behaald. Alle info over de toekomstplannen en deelnemen aan de campagne is te vinden op https://crowdaboutnow.nl/campagnes/bliksem.

Buiten bij BRACK