Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Bliksem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Bliksem

Brouwerij Bliksem is een bierbrouwerij uit Breda (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Brouwerij Bliksem header image
GROM BBA ANTHOLOGY 1
BRACK van Brouwerij Bliksem

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Bliksem

Brouwerij Bliksem heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Bliksem!
 • Black Sabbath - Quadrupel - 10%

  Het aroma van Black Sabbath heeft tonen van karamel, koffie en donkere mout. De smaak doet denken aan ahorn siroop en karamel, maar is niet te zoet.

 • GROM BBA ANTHOLOGY 1 - Stout - 13%

  Door het rijpen op houten vaten van Jack Daniels krijgt dit bier een mooie complexe extra laag en een heerlijke vanille toets. Deze Barrel Aged Russian Imperial Stout wordt sinds 2018 gebrouwen. 

 • Bliksem Pale Rider - Pale Ale - 6,9%

  Pale Rider is een echte dorstlesser en heeft een hoppige smaak.

Achtergrond informatie

Net zo oud als de natuur zelf, erg gevaarlijk en het verrast telkens weer, bliksem! Het bier van brouwerij Bliksem is eerlijk bier van levensgenieters, voor levensgenieters. Goed bier gepaard met goede muziek is voor de brouwers een perfecte combinatie.

Speciaal bier wordt al heel lang gebrouwen en gedronken, een mooie traditie. De vraag is of Nederland zit te wachten op weer een traditioneel speciaalbier. De oprichters van brouwerij Bliksem vonden van niet. Traditie is goed, maar Bliksem voegt er graag nog iets aan toe, aldus de brouwers. 

De voorkeur van de brouwers ligt bij dikke vette bieren. Bieren met een stevige body en een volle smaak, een Bourgondische basis met een tegendraadse attitude. Het tegendraadse vertaalt zich naar de muziekvoorkeuren van de brouwers, rock, punk, metal en hardcore. 

Lees ook

De muziek vormt een logische combinatie met het bier. De muziekstijlen voel je in je onderbuik en schreeuw je mee met je hart. 

Eigen proeflokaal

In augustus 2019 werd het eigen proeflokaal geopend met de naam BRACK. Het is de intentie om op deze plek uiteindelijk ook een eigen brouwerij te realiseren. 

Brouwerij Bliksem in het nieuws

 • Brouwerij Bliksem

  Brouwerij Bliksem werkt aan eigen brouwerij

  De Bredase Brouwerij Bliksem gaat een brouwerij beginnen in een historische machinefabriek. Om deze eigen bierbrouwerij te realiseren is een crowdfunding gestart.

 • Beer Geeks jubileum

  Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

  Naar aanleiding van zowel het 5 jarig bestaan van de Facebookgroep Beer Geeks als het behalen van 10.000 leden slaan meer dan 30 brouwerijen hun handen ineen om gezamenlijk 1 bier te brouwen waarvan alle opbrengsten naar stichting ALS gaan.

 • Black Sabbath van Brouwerij Bliksem verkozen tot Beste bier van Brabant 2018

  Black Sabbath is Brabants Lekkerste Bier 2018

  Black Sabbath van Brouwerij Bliksem uit Breda is verkozen tot Brabants Lekkerste Bier 2018. Deze pikzwarte Quadrupel heeft een alcoholpercentage van 10% en bevat tonen van karamel, koffie en donkere mout.