Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Bliksem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Bliksem

Brouwerij Bliksem is een bierbrouwerij uit Breda (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Brouwerij Bliksem header image
GROM bier logo
GROM Betrayer Pastry Stout bier van Bliksem

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Bliksem

Brouwerij Bliksem heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Bliksem!
 • Black Sabbath - Quadrupel - 10%

  Het aroma van Black Sabbath heeft tonen van karamel, koffie en donkere mout. De smaak doet denken aan ahorn siroop en karamel, maar is niet te zoet.

 • Bliksem Blitzkrieg Bob - Alcoholarm - 0,3%

  Blitzkrieg BOB is een hoppig blond bier waarmee het feest geen einde heeft! Het is een smaakvol bier met weinig alcohol (0,3% ABV).

 • Bliksem GROM - Stout - 12,5%

  GROM is een Russian Imperial Stout met toetsen van salmiak, koffie, kastanje, vanille en kokos. Fruitigheid van bosvruchten en kers, maar ook (munt)drop. De afdronk is zacht met een zweem van mokka.

 • Bliksem Hemelvuur - Tripel - 9%

  Hemelvuur is een klassieke tripel met een Bliksem slag. Deze gouden blond bier heeft alle clichés van een klassieke tripel. 

 • Bliksem Pale Rider - Pale Ale - 6,9%

  Pale Rider is een echte dorstlesser en heeft een hoppige smaak.

 • Blitz Hefeweizen - Weizen - 6,7%

  Blitz van brouwerij Bliksem is vol, fruitig en heeft een zoete bananensmaak. Het bier is fris en fruitig door het gebruik van Duitse Cascade en Mandarin Bavaria hop. Het heeft nog steeds de zoete bananensmaak, typisch voor deze bierstijl.

 • Bliksem GROM Betrayer - Stout - 12,5%

  GROM Betrayer is een pastry stout geïnfuseerd met koffie, vanille en een beetje lactose, wat resulteert in een rijke, complexe smaak. De toevoeging van lactose geeft het bier een zoete, romige smaak.

 • GROM BBA ANTHOLOGY 1 - Stout - 13%

  Door het rijpen op houten vaten van Jack Daniels krijgt dit bier een mooie complexe extra laag en een heerlijke vanille toets. Deze Barrel Aged Russian Imperial Stout wordt sinds 2018 gebrouwen. 

  Achtergrond informatie

  Net zo oud als de natuur zelf, erg gevaarlijk en het verrast telkens weer, bliksem! Het bier van brouwerij Bliksem is eerlijk bier van levensgenieters, voor levensgenieters. Goed bier gepaard met goede muziek is voor de brouwers een perfecte combinatie.

  Speciaal bier wordt al heel lang gebrouwen en gedronken, een mooie traditie. De vraag is of Nederland zit te wachten op weer een traditioneel speciaalbier. De oprichters van brouwerij Bliksem vonden van niet. Traditie is goed, maar Bliksem voegt er graag nog iets aan toe, aldus de brouwers. 

  Lees ook

  De voorkeur van de brouwers ligt bij dikke vette bieren. Bieren met een stevige body en een volle smaak, een Bourgondische basis met een tegendraadse attitude. Het tegendraadse vertaalt zich naar de muziekvoorkeuren van de brouwers, rock, punk, metal en hardcore. 

  De muziek vormt een logische combinatie met het bier. De muziekstijlen voel je in je onderbuik en schreeuw je mee met je hart. 

  Eigen proeflokaal

  In augustus 2019 werd het eigen proeflokaal geopend met de naam BRACK. Het is de intentie om op deze plek uiteindelijk ook een eigen brouwerij te realiseren. 

  Brouwerij Bliksem in het nieuws

  Cookie instellingen