Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Braxzz lanceert de eerste alcoholvrije Porter

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Braxzz lanceert de eerste alcoholvrije Porter

07 mei 2018 om 14:51

Op 20 april lanceerde de Amsterdamse brouwerij Braxzz een alcoholarme Session IPA van 0,2% en de eerste 100% alcoholvrije Porter ooit gebrouwen. 

De nieuwe bieren van Braxzz
Braxzz
Braxzz porter

De bieren

Braxzz bieren De alcoholvrije Porter is een porter die donker van kleur en zeer vol van smaak is. Je proeft een combinatie van espresso, chocolade, Port en vijgen met een licht bittertje en een vleugje karamel in de afdronk.

De alcoholarme Session IPA is licht van kleur is met een volle hoppige smaak, zonder te bitter te zijn in de afdronk. Hij ruikt en smaakt naar verse citrusvruchten, exotisch fruit met een vleugje kruiden. De Session IPA bevat slechts 0.2% alcohol.

Brouwerij Braxzz

De naam? "Die is afkomstig van het woord braxiator, het middeleeuwse woord voor bierbrouwer. Weet bijna niemand maar past wel heel goed", zeggen Jilles Eissen en Cinte Welsing-Swinkels. "Deze braxiatoren zochten destijds een oplossing om water bacterievrij te krijgen en ontdekten het bier. Wij waren begin 2017 op zoek naar alcoholvrije varianten voor de typische craft bier smaken zoals IPA en Porter en konden die niet vinden.''

Lees ook

''Ons inziens is het behoud van de volle smaak, het typische alcoholische mondgevoel en de juiste afdronk de uitdaging van veel alcoholvrije bieren. We hebben hier een jaar enorm hard aan gewerkt met een klein team van specialisten en zijn enorm trots dat het is gelukt. In een aantal consumenten panels hebben we blind getest tegenover alcoholhoudende varianten en veelal hadden de testers niet door dat onze varianten alcoholvrij/arm waren. Een groter compliment kun je niet krijgen." De twee vandaag gelanceerde producten zijn slechts het begin. 

Focus op alcoholvrij

Braxzz Braxzz richt zich 100% op de doorontwikkeling van de smaken en varianten. Zo hebben wij nog twee andere smaken in onze innovatiepijplijn die we binnenkort lanceren.

"Wij denken dat de vraag hiernaar alleen maar gaat toenemen. De markt voor alcoholvrij bier groeit al jaren stevig, maar in het craftbiersegment zijn bijna geen lekker alcoholvrije varianten beschikbaar."

Via de eerste distributeurs in beide landen komen de producten binnenkort beschikbaar in horeca en retail. 

Cookie instellingen