Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Casimir lanceert crowdfunding

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Casimir lanceert crowdfunding

08 maart 2022 om 11:09

Brouwerij Casimir uit Roermond heeft een crowdfunding gelanceerd. Veteraan en brouwer Milan Dams heeft grootse plannen met de brouwerij en je kunt er nu deel van gaan uitmaken.

Milan Dams van Brouwerij Casimir
Brouwerij Casimir logo
Bier van Brouwerij Casimir

Brouwerij Casimir

Brouwerij Casimir is opgericht door Milan Dams, een veteraan die van hobbybrouwer is uitgegroeid tot professioneel brouwer bij Hertog Jan. In 2016 besloot Milan om een eigen brouwerij op te richten. 

Brouwer Milan Dams in Roermond "De afgelopen 7 jaar heb ik hele mooie dingen mogen doen bij Hertog Jan, waaronder het mede-ontwikkelen van Hertog Jan Enkel, inmiddels bekend als Hoppig Blond. Daarnaast heb ik mij verder ontwikkeld als brouwer door het afronden van de opleiding tot Zytholoog in Belgisch Limburg. Binnen Brouwerij Casimir maak ik lokaal, ambachtelijk, ‘ech Remunjs beer’ in traditionele stijlen met regionale ingrediënten."

Crowdfunding en plannen

Met de crowdfundingscampagne bij CrowdAboutNow wil Milan een aantal plannen verwezenlijken. De eerste is om een eigen brouwerij te realiseren binnen de oude stadsmuren van Roermond. Op deze plek moeten ketels komen met een capaciteit van 1000 liter per batch, waardoor er jaarlijks maximaal 104.000 liter bier kan worden gebrouwen. Hiermee worden de marges vergroot en kan het huidige assortiment worden uitgebreid. Daarnaast zal er een mogelijkheid worden geboden aan lokale huurbrouwers om gebruik te maken van de ketels .

Lees ook

Proeflokaal 

Naast de brouwerij zal er een proeflokaal komen, vernoemd naar Ernst Casimir. Mensen kunnen hier kennismaken met alle bieren van de brouwerij en meer te weten komen over het brouwersvak door middel van rondleidingen en cursussen.

Wil je meer informatie over de plannen van Milan en de voorwaarden om te investeren? Bekijk de pagina van de crowdfunding op de website van CrowdAboutNow.