Brouwerij de Molen

Brouwerij de Molen op eenzame hoogte in Nederland volgens RateBeer

Ratebeer heeft de lijst met 100 beste brouwerijen ter wereld gepubliceerd en per land het beste bier, de beste brouwer en nieuwe brouwer van 2019 gepubliceerd.

29 januari 2019 om 14:01


Brouwerij de Molen

In de Top 100 met beste brouwerijen ter wereld staat één Nederlandse brouwerij. Dit is Brouwerij de Molen uit Bodegraven, zij zijn de nummer 30 ter wereld volgens de Amerikaanse review site. Vergeleken met vorig jaar mag Nederland teleurgesteld zijn, want in 2017 stonden er drie Nederlandse brouwerijen in de Top 100, namelijk De Molen, Brouwerij Kees en Uiltje Brewery.

De Top 100 wordt gedomineerd door Amerikaanse brouwerijen. Het land dat het best vertegenwoordigd is in de Top 100 na de VS is België met zes brouwerijen. De Amerikaanse brouwerij Lagunitas, dat onderdeel is van Heineken, heeft net de Top 100 gehaald en staat honderdste. 

De volledige Top 10 bestaat overigens uit Amerikaanse brouwerijen. De allerbeste brouwerij ter wereld is Hill Farmstead Brewery uit Greensboro (Vermont). Vorig jaar sto

Beste per land

Naast de Top 100 beste brouwerijen ter wereld heeft Ratebeer ook een lijst gepubliceerd met 'beste brouwerij', 'beste bier' en 'beste nieuwe brouwerij' van Nederland

Vanzelfsprekend is Brouwerij de Molen ook de beste brouwerij van Nederland. Ook heeft de brouwerij uit Bodegraven het hoogst gewaardeerd bier van 2018 in het assortiment, namelijk Hemel & Aarde Bourbon Barrel Aged. Nadat eerder deze week bekend werd dat Brouwcafé de Molen bij de Top 100 beste bierbestemmingen ter wereld hoorde, is Bodegraven echt een 'must-visit' voor de bierliefhebber!

De 'Best New Brewer' van Nederland was volgens Ratebeer 4 Islands Brewing dat gevestigd is in Rotterdam.

Hemel & Aarde van De Molen

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Dick (gast) op 30-01-2019 om 17:22:49

Aangezien Ratebeer Amerikaans is en de meeste gebruikers ook geeft deze lijst alleen aan wat Amerikanen lekker vinden.

Dick (gast) op 30-01-2019 om 15:38:01

Aangezien Ratebeer Amerikaans is en de meeste gebruikers ook geeft deze lijst alleen aan wat Amerikanen lekker vinden.

Reclame van Grimbergen

Grimbergen: Brew And Serve
In deze reclame staat het unieke bier van Grimbergen centraal. De eeuwenoude abdijbieren van Grimbergen bestaan uit bijzondere smaken en ingrediënten.

Meer reclames van Grimbergen

Laatste reacties