Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

3 Nederlandse brouwerijen in top 100 van Ratebeer 2017

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse brouwerijen in top 100 Ratebeer

22 februari 2018 om 13:45

De top 100 brouwerijen van 2017 op de website Ratebeer is bekend gemaakt. Dit jaar staan er maar liefst drie Nederlandse brouwerijen in de top 100. Vorig jaar was dit er maar één.

Brouwerij de Molen bieren
brouwerij kees
kees bier header

Ratebeer

Op Ratebeer is het mogelijk om een recensie achter te laten over een bieren die je hebt gedronken. Het platform heeft een top 100 van brouwers van over de hele wereld gepubliceerd op basis van beschikbare beoordelingen.

De samenvatting is gebaseerd op tien verschillende gewogen schalen die de nadruk leggen op beoordelingen van het afgelopen jaar, best presterende bieren, historische allroundprestaties, een brouwersbereik van verschillende stijlen en andere factoren om nieuwe en oudere brouwerijen te vergelijken. 

Dit jaar staan er maar liefst 3 Nederlandse brouwerijen in de top 100, waar er vorig jaar maar 1 stond.

Brouwerij de Molen

Brouwerij de Molen is een craftbeer brouwerij uit Bodegraven. De brouwerij is opgericht in 2004 en staat bekend om zijn brede en gevarieerde collectie aan bieren. Ze stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het bier en proberen originele bieren te creëren. 

Dit is zeker niet de eerste keer dat Brouwerij De Molen in de top 100 staat. Begin 2017 kregen zij het fantastische nieuws dat zij in de top 6 van beste bieren van de wereld waren geplaatst door c.a. 500.000 RateBeerians over de hele wereld.

Brouwerij Kees

Lees ook

Brouwerij Kees is een brouwerij uit Middelburg en is opgericht door Kees Bubberman. Kees brouwde in 1996 zijn eerste 'homebrew' van 10 liter samen met zijn vader. Tijdens deze thuis- brouw jaren werd een stevig fundament gelegd, voor wat later tot een succesvolle carriére als professionele brouwer leidde. 

In 2007 werd Kees brouwmeester van Brouwerij Emelisse, toen het nog een kleine regionale brouwerij was. Hij heeft hier 7 jaar met liefde gewerkt en veel prijzen binnen gesleept, maar het werd tijd voor zijn eigen brouwerij.

Uiltje Brewery

Uiltje Brouwerij is opgericht door Robert Uyleman uit Haarlem. Door een liefde voor speciaalbieren werd het idee geboren om zelf thuis te gaan brouwen.

Na een aantal jaar als huurbrouwer gebrouwd te hebben, heeft de brouwerij inmiddels al rond de 30 bieren uitgebracht. De brouwerij bestaat uit een team van 13 gemotiveerde werknemers met allen een liefde voor bier.

Meer bier artikelen lezen?

Cookie instellingen