Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Brouwersnös in Groenlo officieel geopend

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwersnös officieel geopend

02 oktober 2018 om 14:50

Brouwerij Brouwersnös is afgelopen week officieel geopend. Sinds dat bierbrouwer Grolsch Groenlo verliet in 2004 is er eindelijk weer een bierbrouwerij in Groenlo.

Brouwersnös opening op 27 september 2018
Brouwersnös logo
foto van VILLA ADRIANA, Bierbrouwerij Brouwersnös

Brouwersnös

In augustus 2016 werden de plannen bekend om weer een brouwerij in Groenlo te openen. Tot de grondleggers van de brouwerij in Groenlo behoren twee mannen uit het geslacht De Groen, de grondleggers van Grolsch: de neven Frans en Adries de Groen. Samen met Jos Oostendorp (oud-werknemer van Grolsch) runnen zij de brouwerij in Groenlo.

Brouwersnös vaten en brouwerijDe distributie van de speciaalbieren van Brouwersnös zal worden verzorgd door Drankenhandel De Klok. Deze distributeur is een volle dochter van Grolsch. De neven De Groen hebben in Enschede afgesproken dat zij geen beugelfles zullen gebruiken en geen pils zullen gaan brouwen.  

Lees ook

Officiële opening

De officiële opening van Brouwerij Brouwersnös vond afgelopen donderdag 27 september plaats. Burgemeester Annette Bronsvoort sloeg samen met oud-minister Henk Kamp en de heren De Groen het eerste fust aan. Op het moment van opening biedt Brouwersnös acht speciaalbieren aan. Bij een half miljoen verkochte liters bier draaien ze quitte. Volgens het bedrijfsplan zou dat over drie jaar gelukt moeten zijn.

Brouwerij, proeflokaal en meer

De brouwerij in Groenlo biedt een totaalervaring op het gebied van bier. De brouwerij omvat naast de daadwerkelijke bierbrouwerij een proeflokaal, restaurant, winkel, je kan een rondleiding doen door de brouwerij en een rondvaart maken door de Grolse grachten. 

Brouwersnös omgeving en oude directeurswoning

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties