Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Carlsberg wint terrein in Azië

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Carlsberg wint terrein in Azië

01 mei 2018 om 10:58

Deense biergigant Carlsberg heeft in het eerste kwartaal van 2018 flink meer bier verkocht in Azië. De totale bierverkoop van Carlsberg is gelijk vergeleken met vorig jaar.

Carlsberg bier
Brook­lyn Bre­wery East IPA
Grimbergen

Bier in Azië vs. Europa

In Azië wist Carlsberg de bierverkopen met 12% te verhogen tot 9 miljoen hectoliter. De groei in Azië compenseert de lagere bierverkoop in Europa.

In West-Europa, wat de grootste afzetmarkt is voor hen, verkocht Carlsberg 2% minder bier, waarbij de omzet 3% lager was. Vooral speciaalbier en alcholvrij bier is hier populair. Carlsberg heeft naast het eigen pils bijvoorbeeld ook bieren van Grimbergen, Brooklyn en Kronenbourg in het portfolio zitten. 

Witbieren van Carlsberg

Lees ook

In Oost-Europa was er sprake van een volumedaling van 6%. Er werd in het eerste kwartaal 6 miljoen hectoliter bier verkocht door de Deense brouwer.  

Totale bierverkoop

In totaal verkocht Carlsberg in het eerste kwartaal net zoveel bier als afgelopen jaar (27,2 miljoen hectoliter). De omzet van Carlsberg viel 5% lager uit tot 12,7 miljard kroon (1,7 miljard euro). Onder meer negatieve wisselkoerseffecten speelden de brouwer parten evenals de verkoop van onderdelen.

Cookie instellingen